...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
OMTALE: MR. PINBALL PRICE GUIDE
Det er ofte vanskelig å vite hva som er riktig pris på et flipperspill man skal kjøpe eller selge. For å finne ut av dette trenger man en prisguide. "Mr. Pinball Price Guide" av Daina Pettit er en av de mest utbredte og anerkjente prisguidene på markedet.

"Mr. Pinball Price Guide" utgis i ny og oppdatert utgave hvert eneste år og er vel verdt å ha for enhver som har interesse av flipper. Boken inneholder interessant informasjon om hele 2176 ulike titler fra 1947 fram til og med sommeren 2002. Her finner du også noen korte fakta-artikler om hvordan man skal verdsette et flipperspill og ulike forklaringer på flipper-begreper. Forfatteren har også valgt å inkludere annonser fra ulike distributører av flipper-deler strategisk plassert i boken.


FOTO: SpilleDilla.com

Boken er totalt på 165 sider (eksklusive annonse-sider) og er spiralinnbundet slik at den er svært enkel å bruke som oppslagsverk. Du finner tre ulike sorteringer i boken; alfabetisk etter spilltittel, alfabetisk etter designer og kronologisk årsrekkefølge etter produsent.

For hver enkelt tittel finner du følgende informasjoner: Navn, produsent, produksjonsdato (måned og år), antall spillere, egenskaper, antall produsert og ikke minst verdi. Verdien er oppgitt i amerikanske dollar og er å anse som en antatt verdi for et svært pent eksemplar. Det er vanskelig å skulle ”overføre” disse prisene til det norske markedet, mye på grunn av at tilgangen på spill er helt annerledes enn hva den er i USA. Prisguiden er likevel svært nyttig når man skal verdisette spill opp i mot hverandre, for eksempel ved en byttehandel.

Du finner også en oversikt over Baseball-flipperspill og Bingo-flipperspill. Bakerst i boken finnes noen tilleggskapitler som er svært interessante å lese gjennom. Disse kapitlene omfatter blant annet informasjon om hvordan man skal gå fram for å kjøpe spill, hvordan man skal gå fram for å selge spill, hvordan man skal vedlikeholde spillene sine og ikke minst; oversikt over de 10 vanligste tabbene nybegynnere i flipperhobbyen gjør. Boken er også full av gode linker til nyttige nettsider, adresseinformasjon til de fleste ”store” flipperbladene og en svært interessant trendrapport som viser prisvariasjonene i markedet sammenlignet med hverandre over de siste årene.


FOTO: SpilleDilla.com

Foruten annonsene er det ingen bilder i denne boken – som nevnt ovenfor er dette primært et oppslagsverk og det er derfor ikke behov for bilder.

De fleste distributører av deler til flipperspill kan selge deg denne boken, alternativt kan du kjøpe den direkte fra www.MrPinball.com. Boken koster veiledende 17 dollar og er vel verdt pengene. Du vil etter hvert erfare at boken blir et nyttig verktøy i din "jakt" på nye flippere, og informasjonen om produksjonstall er ikke alltid like lett å finne andre steder. Boken fungerer som et meget godt supplement til IPDB, og anbefales på det sterkeste!

Christian Grande - 4/29/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!