...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 PRODUSENTINFORMASJON
1990 Janice Avenue Melrose Park, IL 60160 Tlf: 708-345-7700
Fax: 708-345-7700
Web:
Vis maskiner fra denne produsenten

Sega er mest kjent for sin satsing på videospill og konsoller for hjemmemarkedet, Sega Pinball Inc ble er et resultat av at Sega også ville komme seg inn på Flipperspill markedet. Sega Pinball fikk en forholdsvis kort levetid da de startet opp midt i den store nedgangstiden Da andre produsenter slet mye med og opprettholde salget, startet Sega med sin produksjon. Man kan jo i ettertid spekulere på logikken med og starte opp på et tidspunkt som dette.

En påvirkende faktor at Sega kastet seg inn på flipperspillmarkedet var nok at Sega på det tidspunktet kjøpte opp den vaklende produsenten DataEast i 1994 som hadde slitt med salget en stund og var på konkursens rand. Sega kjøpte opp alle rettigheter, fabrikk og rettigheter som DataEast hadde, så Sega fikk et godt springbrett til og starte opp under deres logo. DataEast hadde spillet "Maverick" var under produksjon når Sega tok over og ble distribuert under Sega Pinball logoen selv om det er et rent DataEast produkt.

Hele 21 ulike flippertyper kom Sega ut med i sin korte levetid, så det tyder på at Sega har satset stort på flipperspill. Det man fort legger merke til med Sega Pinball, er at samtlige titler er hentet fra filmer, og bygger på disse. Sega hadde nok en strategi på å gi ut maskinene rett etter en filmsuksess, for deretter at folk fanget interessen for maskinen fordi de syntes filmen var bra.

Denne salgsstrategien kan man også se på maskinene. De har et ganske så overfladisk spill, dvs, enkel oppbygning av spillets regler, enkel spillbarhet og man kan gå fort lei da de samme tingene bare gjentar seg når man spiller. Så Segas strategi var at når folk gikk forbi så husket de filmen, ble nysgjerrige og puttet på noen kroner. Derfor hadde Sega en stor produksjon på ulike modeller, etter hvilke filmer som var populære.

I 1995 utviklet Sega sitt eget design på elektronikken, WhiteStar systemet. Dette systemet brukes den dag i dag av Stern Pinball som etter hvert kjøpte opp Sega Pinball Inc.

I 1999 like etter produksjonen av SouthPark og Harley Davidson besluttet Sega at Sega Pinball Inc. skulle opphøre. Dette var på grunn av dårlig etterspørsel av flippermaskiner, og på grunn av at over en periode hadde Sega Pinball Inc. fått en del kritikk på maskinene. Denne kritikken gikk på at de var for dårlig laget, ofte mye feil, generelt dårlig kvalitet på deler og design.

Derfor ble Sega Pinball Inc solgt til Stern Pinball som tok over patenter, rettigheter og lokaler.


 PARTNERE
 Flipperspill.com
 Jukebox-Center.com
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!