...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 PRODUSENTINFORMASJON
3401 North California Avenue Chicago, IL 60618 Tlf: 312-267-2240
Fax: 312-267-2240
Web:
Vis maskiner fra denne produsenten

Bally Manufacturing Company - Startet sin virksomhet i 1931, i Chicago IL, USA. Første spillet het BALLYHO (bingomaskin). Dette var en tidlig utgave av dagens utbetalingsmaskiner. Selve flipperspillet som vi kjenner til i dag kom ikke før mot slutten av 40-tallet, og har siden blitt mer og mer avanserte. Bally har helt fra starten av vært en av de produsenter som har ligget helt i toppsjiktet når det gjelder flipperspill.

I 1969 kjøpte Bally Midway Manufacturing Inc, som også var en av aktørene på markedet når det gjaldt utbetalingsautomater, og senere videospill. Flipperproduksjonen gikk sin gang fram til midten av 70-tallet, da videospillene (Arcades) begynte og komme på markedet. Også her var Bally tidlig ute, men slo aldri helt igjennom på denne fronten, så hovedtyngden lå på flipperspillproduksjon.

Alle Bally flipperspill ble etter oppkjøpet bygget på lisens av Midway Manufacturing Inc. I 1988 ble video- og flipperspill divisjonen av Bally solgt til Williams Electronics Games Inc, Det nye navnet ble naturlig nok Bally/Williams. Flipperspillene ble fremdeles bygget på lisens av Midway. Ganske forvirrende med tre selskaper som i praksis fungerer som ett.

Bally har også produsert utbetalingsautomater, og denne delen gikk ikke inn i sammenslåingen. Sammen med Williams var disse to sterkt dominerende fra ca 1990, og Bally/Williams er fortsatt svært populære den dag i dag.

Det er ikke så enkelt og skille ut hva som er en Bally eller Williams maskin, siden de inneholder akkurat de samme delene. Det virker slik som at de ga ut en maskin under Bally logo, den neste under Williams osv... ingen har vel til dags dato klart og finne ut hvordan de bestemte akkurat det.

Rundt midten av 90 tallet sank populariteten til flipperspill brått, og flere av de kjente produsentene måtte legge inn årene. Enten ved å legge ned hele prosjektet, eller store nedskjæringer. Dette rammet også Bally/Williams, som til tross for et sviktende salg holdt det gående fram til 1999. Det aller siste spillet under Bally logoen, Attack From Mars kom i 1999, bare noen få måneder etter var hele fabrikken lagt ned.

En divisjon av Bally - Bally Gaming lever den dag i dag, og produserer fortsatt utbetalingsautomater.


 PARTNERE
 Flipperspill.com
 Jukebox-Center.com
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!