...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 PRODUSENTINFORMASJON
2020 Janice Avenue Melrose Park IL 60160 Tlf: 708-345-7700
Fax: 708-345-7700
Web:
Vis maskiner fra denne produsenten

Stern Pinball Inc. er den eneste aktive produsenten av flipperspill som fremdeles er i bransjen. Historien til Stern Pinball Inc startet i 1976, da grunnleggeren Sam Stern startet opp Stern Electronics. Sam Stern var en mann med lang fartstid innenfor yrket, og allerede i 1931 da han ble overtalt av en selger til å kjøpe 5 bingo automater som var populære på den tiden. Han begynte som en operatør, plasserte ut automatene og fikk inntekt på dem. Han så da hvilken mulighet automatbransjen var, og bestemte seg for og drive med dette på fulltid.

Han hadde hellet med seg, kom i kontakt med noen folk som jobbet i jukeboks miljøet, og i 1939 var drev han som distributør for Rock-Ola. 7 år senere tok han et steg videre, og kastet seg inn på selvstendig spillproduksjon. Jobben som distributør for Rock-Ola hadde gitt han en solid økonomi, og i 1946 kjøpte han 49% av Williams Manufacturing Company.

I 1948 kjøpte Sam Stern WMS fullt ut, og han eide nå hele konsernet.Williams Manufacturing Company drev godt med overskudd, og i 1964 fikk han et så godt tilbud av Seeburg Corp, at han solgte sine aksjeposter til Seeburg Corp. Sam Stern ble sittende som president i Seeburg Corp til rundt 1976.

På den tiden var et annet selskap, Chicago Coin i store økonomiske vansker, og konkursen lå nær. Sam Stern fikk greie på at selskapet var i store økonomiske vansker, så han fikk med seg sin sønn Gary Stern til å ta over Chicago Coin, som nå fikk navnet Stern Electronics.

Begge to sluttet i Seeburg (Williams), og satset helt og holdent på Stern Electronics. De var nå i gang med sin eget produksjon og holdt det gående under Stern Elctronics navnet til 1984, da de måtte legge ned produksjonen på grunn av manglende etterspørsel.

Sam Stern sluttet helt i bransjen etter dette, og døde noen år senere.

I 1986 dukket Gary Stern opp igjen. Han var innvolvert i oppstarten av DataEast Pinball og var sysselsatt med dette fram til 1994 da DataEast ble solgt til Sega Pinball Inc. I 1999 da Sega Pinball Inc vil gi opp sin flipperspillproduskjon legger Gary Stern inn et bud på restene av Sega Pinball Inc. og får kjøpt det han vil. Nå starter han opp Stern Pinball Inc, og driver det fortsatt den dag i dag. Logoen som brukes i dag, er den samme som de brukte da de kjøpte opp Chicago Coin, selv om det er et helt annet selskap som representerer Stern Pinball Inc. i dag.

Etter at Stern Pinball Inc. ble startet som selskap, er mange av de gamle kjente designerne fra Bally/Williams leid inn for å lage flipperspill.

Det var delte meninger om de gamle Stern maskinene. Enten elsket du dem, eller så hatet du dem. De hadde sin egen stil, design og mekanikk som kunne oppleves så ganske så uvanlig fra de andre produsentene.

De siste modellene fra Stern Pinball Inc. har derimot blitt godt mottatt, og de er på høyde kvalitetsmessig med Bally/Williams sine maskiner, om ikke bedre. Noen produksjon i store mengder har det kanskje ikke blitt, men det er står likevel respekt av Stern Pinball Inc. De er de siste står igjen og lager flipperspill til et marked som stort sett dreier seg om det private.


 PARTNERE
 Flipperspill.com
 Jukebox-Center.com
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!