...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 PRODUSENTINFORMASJON
759 Industrial Drive Bensenville, IL 60106 Tlf: 708-350-0400
Fax: 708-350-0400
Web:
Vis maskiner fra denne produsenten

Grunnleggeren Dave Gottlieb begynte allerede i 1927 jobben med å starte opp sitt eget firma. I 1932 hadde han lagt opp nok kapital, og allerede samme år ble den første serien av bingo maskiner satt i produksjon. Var blant de første til og starte opp spillproduksjon., og var i mange år blant de ledende produsenter av spillemaskiner. Etter hvert dreide produksjonen over på flipperspill som mange andre, og Gottlieb var godt i gang under flipperspillenes gullalder fra like etter andre verdenskrig og fram til slutten på 70-tallet. Da 80-årene kom, og videospillene begynte sin gullalder, gikk det nedover for flipper etterspørselen, og det var på et tidspunkt så dårlig at mange vurderte å stoppe produksjonen. Denne nedgangen merket også Gottlieb godt til, og han måtte selge bedriften til Columbia Pictures i 1983. De skiftet navnet fra Gottlieb til Mylstar, og satset heller på videospillproduksjon.

Mesteparten av de ansatte fra D.Gottlieb’s tid fikk sparken, og det var dystre tider for flipperspillene. Gottlieb var helt til denne perioden en av de store produsentene som hadde kommet med en del ny oppfinnelser når det gjaldt utviklingen av flippermaskiner, og var dermed et stort tap for industrien.

Noen av de tidligere ansatte i Gottlieb gikk sammen og kjøpte opp restene av D.Gottliebs fabrikk, samt en del produksjonsutstyr og snart var disse i gang igjen med og utvikle flippermaskiner. De startet opp under navnet Premier Technology som fikk produsere maskiner på lisens under Gottlieb navnet.

Men flere ting jobbet i mot dem som tilslutt endte med kroken på døra noen år senere. Det var flere ting inne i bildet, men den mest kritiske faktoren var mangel på etterspørsel etter maskiner. Interessen for flippere sank stadig, så det var tilslutt ikke salg nok til å opprettholde produksjonen, og det mest kritiske var at Gottlieb hadde fått et rykte på seg for og levere ustabile maskiner.

Ironisk nok skulle det bli gamle produkter som tilslutt satte kroken på døra for Gottlieb. Mange år tidligere hadde Gottlieb utviklet sitt eget system på elektronikken i maskinene som etter hvert begynte å feile ganske så ofte. Manglende forståelse hos ledelsen for å ta dette problemet seriøst og utvikle stabile systemer, fikk operatørene til og føle seg usikre på maskinenes driftssikkerhet som dermed resulterte i et sviktende salg.

Problemet dreide seg i de fleste System1 og System80 baserte maskinene. Disse hadde lav driftssikkerhet og skapte mye ekstra hodebry for operatørene som til slutt gikk lei av konstruksjonen. Teknikerne var klar over problemet, med fikk ingen forståelse hos ledelsen at konstruksjonen måtte omgjøres. Tilslutt kom de ut med System3 generasjonen som helt til dags dato har vært det mest driftssikre systemet. Dessverre kom denne altfor sent, og markedet hadde allerede mistet troen på Gottliebs maskiner, og ingen ville kjøpe dem mer.

De holdt det gående i enda noen år, men med sviktende økonomi var det kroken på døra i 1996. De rakk akkurat å få ferdig en siste produksjon, men denne kom altfor sent til at bedriften kunne reddes. Dermed var det kroken på døra for Gottlieb som 9 Juli 1996 stengte dørene for siste gang. Siste flipperspill under Gottlieb navnet var BarbWire, April 1996

Alvin G. & Company I den tiden at Gottlieb ble solgt til Columbia Pictures og senere til Premier Technology var det flere av de gamle ansatte som startet opp sin eget virksomhet. Alvin Gottlieb (arvtaker til Dave Gottlieb) ønsket sterkt å drive virksomheten videre, men siden Gottlieb navnet var solgt, så kunne han ikke produsere maskiner under Gottlieb-navnet. Han startet derfor under navnet Alvin G. & Company, og i 1992 hadde de sin første maskin klar. Tilsammen produserte Alvin g. & Co 11 maskiner før de tilslutt måtte stoppe produksjonen på grunn av manglende etterspørsel. Siste maskin som ble satt ut for salg var PistolPoker i 1993. De hadde allerede neste maskin (Slam N Jam) klar for testing på fabrikken, men denne ble aldri satt i produksjon på grunn av at fabrikken måtte legge ned i 1994.


 PARTNERE
 Flipperspill.com
 Jukebox-Center.com
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!