...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
1. MAI FEIRING I EN GARASJE FULL AV FLIPPERE
I alt ni medlemmer av Trondheim Pinheads valgte å avslutte 1. mai feiringen med fartsfylt flipperspilling i Arnies garasjearkade. To nye medlemmer kunne ønskes velkommen: Bjørn Inge Langeland og Tor Even Skjervø. Sistnevnte var nesten forpliktet til å møte opp, siden han var eier av spillet som på forhånd var flagget som "mystery pin": Medieval Madness.

Som det fremgår av flipperlista, er det tre nordtrøndere som på grunn av manglende plass i nære omgivelser har fått midlertidig oppholdstillatelse i garasjearkaden på Nardo. Siden det likevel ikke er så mye plass igjen til bil i denne garasjen, har ikke eieren så mye i mot at han får flere maskiner å velge mellom når han skal ta seg en ettermiddagsrunde på flipper.


Frank Nilsen flipper ivrig i Arnies garasje (FOTO: Arne Asphjell)

Naboene derimot er kanskje ikke like begeistret. – Huff, sa naboen rett over gata da jeg opplyste om at i kveld blir det innrykk av flippertullinger. Men vi lukket garasjeporten, og da ble det ikke så mye pling-plong lyder som nådde naboenes ører likevel. Vi fikk i hvert fall ingen klager.


En garasje full av flippere trekker til seg flipperfolk fra trondheimsregionen (FOTO: Arne Asphjell)

Og hvilken stemning det ble når det halvmørke lokalet bare ble opplyst av fargerike flippere. Når man får til en slik oppstilling kan man virkelig fortvile over at de gode gamle underholdningsarkadenes dager er talte.


Frank Nilsen nyter sin FishTales for aller første gang... (FOTO: Arne Asphjell)

Noen av vertens observasjoner: Flipperverdens ”holy grail”, Medieval Madness, tiltrakk seg selvsagt oppmerksomhet siden mange tidligere ikke har vært i nærkontakt med denne maskinen som prises i høye toner på RGP. Vi var nok enige om at det er en meget bra flipper, men det var ikke slik at det sto en hissig kø bak denne hele kvelden. Faktisk fikk nok Jørunds Arabian Nights kjørt seg vel så mye. Taxien som sto ved siden av MMen var også ganske mye i bruk, selv om den er ti år eldre.


Trondheims mest populære garasje? (FOTO: Arne Asphjell)

Den kvasseste spilleren i Trondheim Pinheads er nok Frank fra Stjørdal. Ved denne anledningen la han visstnok inn high score på tre maskiner.

En pause med flipperprat, glass-Cola og sjokoladekake var selvsagt innlagt, og vi fikk bl.a. høre litt NLD-sladrestoff fra vårt nye medlem Bjørn Inge Langeland som er servicetekniker i denne bedriften. For oss samlegærne er det opprørende å høre om Lotteridriftens kastemani, bl.a. at flere coin-pushers som sto uåpnet i originale kasser gikk rett i søpla. Langeland forteller også at for noen år siden gikk et par uåpnede, NIB Addams Family Gold tilbake fra Norge til Nova i Tyskland – for 2000 kroner stykket! Den historien velger jeg å ikke tro på.


Øyvind Møll flipper på Tales of the Arabian Nights (FOTO: Arne Asphjell)

Det er tydelig at de trønderske pinhodene setter pris på slike samlinger, og jeg synes selvsagt det er hyggelig med de positive kommentarene under møtet og i etterkant. Samtidig må jeg også si at det blir litt ufortjent mye skryt. Jeg inviterer ikke til treff som en form for sosialt tiltak – jeg er jo selv helt hekta på dette og synes det er like morsomt som alle dere andre. Selv om jeg er gammel nok til å være faren til de fleste av dere, bidrar disse treffene til å bevare gutten i meg. Takken går derfor begge veier.


Hans Jørgen Grimstad hygger seg med en runde på Medieval Madness (FOTO: Arne Asphjell)

Spill til disposisjon på Trondheim Pinheads garasjetreff:
I kjellerstua:
-Cirqus Voltaire
-Black Knight 2000
-Twilight Zone
-Funhouse

I entreen:
-Demolition Man

I garasjen:
-No Fear
-Addams Family (under arbeid, ikke spillbar)
-Taxi
-Medieval Madness (Tor Even Skjervø)
-Creature from The Black Lagoon (Tor Even Skjervø)
-Terminator 2 (ikke spilleklar)
-NBA Fastbreak
-World Cup Soccer
-Fish Tales (Frank Nilsen)
-Tales of the Arabian Nights (Jørund Akervik)
-Star Trek The Next Generation (Jørund Akervik)

Dessuten står også to Funhouse under restaurering i garasjen.

Du kan se flere bilder fra flippertreffet på vår filserver: http://files.spilledilla.com/Bildearkiv/Trondheim%20Pinheads/2003-01-05/

Artikkelen er skrevet av Arne Asphjell


Innsendt artikkel - 5/2/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!