...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
OMTALE: LARRY BIEZAS PRICE GUIDE
Vi har tidligere omtalt Mr. Pinballs prisguide og da er det naturlig at vi også ser nærmere på en annen prisguide som finnes på markedet, nemlig "Larry Biezas Pinball Price Guide".

2003-utgaven av Larry Biezas prisguide er den sjette utgaven av boken, noe som indikerer at den har vært en suksess blant flippersamlere verden over. Prisen har gått opp litt siden forrige utgave. Larry Bieza er en svært kunnskapsrik person med mye innflytelse i det amerikanske flippermiljøet og han har derfor gode kvalifikasjoner for å skulle utgi en slik guide. Prisene i guiden er i likhet med andre prisguider basert på en grundig analyse av kjøp- og salgspriser i markedet.

Førsteinntrykket av guiden er at den virker litt mer ”lefsete” og uoversiktlig enn Mr. Pinballs guide. Boken er i paperback-utgave med limt rygg og egner seg derfor ikke spesielt godt til oppslag. Et oppslagsverk brukes mye, og denne boken blir derfor fort stygg i ryggen etter mange oppslag. Vi håper derfor at neste års utgave er spiralinnbundet på lik linje med Mr. Pinballs guide.

Innholdsmessig finner vi stort sett det samme som hos Mr. Pinball. Her er annonser, små artikler og naturligvis selve prislisten (som er hoveddelen av boken). Midt i boken finner man en firesiders artikkel med fargebilder som omhandler flipperkunstner Charles Leroy Parker. Charles Leroy Parker var ansvarlig for backglass-malerier hos Williams på 40-, 50- og 60-tallet, helt fram til sin død i 1963. Interessant og spennende lesning, til tross for at artikkelen kanskje er litt kort.


Det som i hovedsak skiller denne prisguiden fra Mr. Pinballs prisguide er prisoversikten. Mens Mr. Pinball kun opererer med en pris, har Larry Bieza valgt å oppgi hele tre priser for hver enkelt maskin. Prisgrupperingene er lagt inn for å kunne si verdien på et spill avhengig av hvilken tilstand det er i. Denne måten å lage en prisguide på er velkjent både for tegneseriesamlere og filatelister, og det gjør at man enklere kan avgjøre hvor mye et eksemplar er verdt. Prisene som er oppgitt for et ”førsteklasses eksemplar” stemmer godt overens med de prisene som oppgis i Mr. Pinballs guide.

Hver enkelt kategori av maskiner har fått noen avsnitt med generell informasjon. Det er også interessant å lese de små avsnittene med trender, som avslører hvilke maskiner som har høyest etterspørsel i markedet og andre spennende fakta.

Larry Biezas guide er på 124 sider inkludert annonsesidene, og er i mange tilfeller et godt supplement til Mr. Pinballs oversikt. Prisguidene utfyller hverandre på en god del informasjon, og det er derfor ofte fint å ha begge. Det skal imidlertid nevnes at Mr. Pinballs oversikt er langt enklere å bruke.

Boken anbefales som et supplement til Mr. Pinballs Price Guide, men står ikke særlig godt på egne ben. Det anbefales å skaffe Mr. Pinballs Price Guide før man eventuelt går til innkjøp av Larry Biezas bok, slik at man får et helhetlig og komplett bilde av priser, trender og produksjonstall.

Boken kan kjøpes gjennom de fleste distributører av flipperdeler, og finnes også i Gameroom Magazines sortiment av flipperbøker.

Christian Grande - 5/5/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!