...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
FLIPPERE PÅ MALLORCA
Jørund Aakervik i Trondheim Pinheads har vært på Mallorca med sin samboer og flipper-radaren har vært påslått under hele turen. Vi har fått en reiserapport!

Artikkelen er skrevet av Jørund Aakervik

Denne sommerferien har min samboer og jeg vært på Mallorca. Spenningen var derfor stor om jeg kom til å finne noen flipperspill blant alle ferierende. Gleden var derfor stor da jeg i løpet av de 2 ukene vi var på Mallorca fant hele 18 spill. Disse var lokalisert i Cala Dor og Palma Nova/Magaluf.


Bilde av stranden i Cala Dor (FOTO: Jørund Aakervik)

Cala Dor:
Who Dunnit
2x Road Show
The Simpsons Pinball Party
Demolition Man
Fish Tales
Jackbot
Circus Voltaire
The Flinstones
NBA Fastbreak

Palma Nova/Magaluf:
Playboy
NBA Fastbreak
Theatre of Magic
2x Revenge From Mars
Who Dunnit
Star Wars Triology
Attack From Mars

Flipperradar
For å finne steder å spille måtte flipperradaren være i full aktivitet hele tiden. Utslag ble det allerede første kvelden på en bar som het «Cream». Dette stedet hadde en «Who Dunnit» som var i ganske okay stand etter at jeg hadde spurt eieren om spillet var i orden siden det ikke var påslått. Foruten på barer ble flipperspillene funnet på arkader og i noen tilfeller også på hoteller. Oftest hadde arkadehallene én flipper og mange videospill/utbetalingsautomater. Dessverre var mange av spillene dårlig vedlikeholdt, med «svarte» GI-lys, svake flippere og skitten playfield. De eneste maskinene jeg så uten kreditt-dott var Stern maskinene... Irriterende var det også at spillene oftest hadde spansk tekst i display og på rulesheet, i tillegg til veldig svak lyd. Prisen for en runde var som oftest 1 Euro.


Arkadehall i Cala Dor (FOTO: Jørund Aakervik)

Stern vs. Bally/Williams
Siden jeg fikk tilbake interessen for flipperspill for ca. 1 år siden har jeg hatt muligheten til å prøve ut 30-40 spill. De aller fleste har vært Bally/Williams maskiner. Derfor hadde jeg håpet å finne spill fra de andre produsentene slik at jeg fikk mulighet til å sammenligne WMS opp mot Stern og de andre.


Første runde på TSPP (FOTO: Jørund Aakervik)

Gleden var derfor stor da jeg fant en helt strøken «Playboy» på en større arkade i Magaluf. Dette spillet ble jeg positivt overrasket over, selv om jeg bare fikk prøvd det noen få ganger. Etter noen heftige multiballer ble jeg «Playmate Champion» og vandret litt svett, men stolt ut av lokalet. Også «The Simpsons Pinball Party» var morsomt og ett skritt i riktig retning for Stern. Derimot er det synd at operatørene justerer «åpningene» på outlane slik at slingshoten ofte skyter kula rett ut på siden. Dette var spesielt plagsomt på Simpsons.


Strøken Playboy i Magaluf (FOTO: Ann Kristin Waagan)

Ut fra flyere jeg har sett frister noen av Sega titlene, derfor var det spennende når jeg fant en «Star Wars Triology» fra Sega. Dessverre hadde denne fått fjernet displayet og følgelig ble det vanskelig å bedømme den selv om maskinen ellers fungerte tilfredsstillende.

Siste spill jeg kom over var Ballys «Attack From Mars». Dette populære spillet imponerte meg selv om jeg skulle ønske jeg hadde hatt bedre tid til å utforske det. Tøff flasher-effekt når du treffer under romskipet etter at målene i forkant er truffet og senket under playfielden.

Det virker som mange, om ikke de fleste foretrekker Bally/Williams. Allikevel, synes jeg det er spennende og kikke litt på «andre siden av gjerdet» for å se hva Sega, Data East, Stern, Capcom og Gottlieb har greid å produsere opp gjennom årene.

Summa summarum var det kjempetøft å få spille så mange forskjellige flippere ute på location, selv om de var i veldig varierende stand. Vi får håpe at det om noen år fortsatt er flippere ute på location i allefall der hvor vi ferierer.

Lenge leve sølvkula og husk flipperradarn!

Innsendt artikkel - 7/27/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!