...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
FLIPPERSPILL - BARE FOR GUTTER?
Som kjent har jo flipperspillene eksistert i mange år, og interessen for disse maskinene har stort sett vært dominert av oss gutter. De fleste jentene man har sett i nærheten av en flippermaskin har nok vært som dekor på selve maskinen, enten som blikkfang på spillebrettet eller på glasset.

Jentene som står foran maskinen og spiller har det derimot vært meget sparsomt med. Er flipperspill typisk noe kun for mannfolk? Nå har det vel seg slik at vi mannfolka er litt svake for blinkende lys og bråkete mekanikk. Hvorfor vi har disse interessene har man vel ikke noe sikkert svar på, det liksom bare er slik. Som kjent er det mye mellom himmel og jord som ikke lar seg forklare.


Hobby eller galskap?
For de fleste startet hobbyen (og galskapen?) i tidlig alder mens man enda var ungkar og hadde kun seg selv å tenke på. Etter hvert kom de alle fleste inn i en fase av livet der man nok begynte å tenke litt på jenter og før man viste ordet av det flyttet man sammen, gjerne fulgt av et ekteskap og unger kort tid etterpå. Nå var liksom livet brått snudd opp ned. Når man har funnet den rette og slått deg til ro er det mange kompromiss som må inngås etter hvert for å bevare husfreden.

Vi som har interessen av å samle på flipperspill vet at dette kan være en kostbar og tidkrevende hobby, og det kan fort falle i unåde hos vår kjære bedre halvdel. Som de fleste innbitte flipperentusiaster kjenner til, så vil mye ha mer. De fleste av oss flipperentusiaster startet kanskje med at man skaffet seg en maskin for å spille litt på og ha et kult tidsfordriv i en kjedelig hverdag. Etter hvert fikk man utvidet sine horisonter til å gå mer over til mekking og samling. Da var man plutselig i gang med å sluke alt tigjengelig materiale om sin kjære hobby, og man trålet landet rundt etter noen skikkelig gode samlerobjekter man virkelig kunne tenkt å ha i huset.

Det er nå problemet med vår bedre halvdel oppstår...

Tenk deg følgende; Du har endelig kommet over noe som du har lett lenge etter, og gleden er ubeskrivelig. Du er ivrig etter og få denne "godbiten" i hus, men hva skjer når man forteller dette? Gleden kan fort snu seg til noe helt annet da man bare blir møtt med et "Nei, nå har du nok maskiner fra før av og vi har andre ting å bruke pengene på". Gjerne etterfulgt av en til dels lang moralpreken om ditt og datt (noen som kjenner situasjonen?). Så der satt man da, lang i maska og skuffet over at din entusiasme ikke helt falt i god jord.

Her har man fort et aldri så lite dilemma... skal man høre på de gode råd, eller kjøre sitt eget løp?

Det er nå man skal kunne komme med noen veldig gode argumenter om hvorfor man absolutt bare må ha denne maskinen. Det å skulle prøve å forklare noen om akkurat hvorfor denne ene maskinen er så spesiell er langt ifra noen lett oppgave.


Tim Arnold fra USA har nok ikke dette problemet. Han er den som har verdens største samling av flipperspill, totalt over 900 flipperspill har han i sin samling. Lurer på hva kona hans sier om dette? Om han har noen kone da...


På den tiden at flipper- og videospill var populære, var disse å se på enhver plass der det vanket folk. Stort sett var det guttene som dominerte plassen foran maskinene, men noen jenter var det da også å se foran maskinene. Kanskje ikke like ivrige i spillestil, men det så da ut som de koste seg riktig foran maskinene.


Mange av oss guttene ble på den tiden bitt av flipperviruset som lenge har blomstret i oss. Var jentene immune mot dette viruset? Etter hvert som disse spillene forsvant fra lokalene, har mange skaffet seg en eller flere maskiner for å ha hjemme, slik at de kan spille og mimre litt.

Det finnes etter hvert mange av oss som samler aktivt på spill, men hittil er det bare registrert gutter som har dette som hobby (i alle fall her på SpilleDilla.com). Ble ingen av jentene bitt av dette viruset som slo hardt ned på enkelte av oss guttene? Det er kanskje ikke så rart at vi blir møtt med liten forståelse for vår hobby og entusiasme fra den vi bor sammen med dersom vi ikke har noe til felles på det området. Men kanskje vi med flipperdilla kunne vært litt flinkere til å slippe jentene litt til?


Mye av tiden til en entusiast går nok med til "mekking" på maskinene, fordype seg i materiale som angår hobbyen og kanskje på leting etter nye samleobjekt. Da kan nok den andre parten føle seg litt ut på sidelinjen og ta noe avstand fra det vi driver på med. Hva om vi også brukte litt tid på det sosiale rundt hobbyen vår med å for eksempel invitere andre likesinnede, til en kveld med litt spilling, prat og knytte vennskap.

Da kan hende med tiden at man faktisk kan dra inn flere flipperspill i kjelleren uten særlige protester...

Det hadde vært interessant om jentene der ute kunne ha kommet med et lite innlegg her på SpilleDilla.com om hvordan det er og dele hus med en som har flipperdilla.

Så til dere flipperentusiaster som leser dette, få den dere deler husrom med til å skrive inn til oss! Vi kommer da etter hvert til å legge dette ut i en egen spalte der man kan hygge seg med litt lesing om hvordan andre med flipperdilla har det.

Om dere tør å få vite hva jentene synes om hobbyen deres da...

Tor Even Skjervø - 8.6.2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!