...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
BALLY EIGHT BALL MED SPESIELL HISTORIE
Vi har fått inn en hyggelig historie om en Bally Eight Ball fra 1977 som er i god stand og har vært i privat eie de siste 20 årene. Flipperen har en spennende og interessant historikk.

I 1977 laget Bally et legendarisk flipperspill med tema fra TV-serien "Happy Days". Flipperen var fram til "Addams Family" den mest produserte flipperen noensinne. Som nevnt er temaet hentet fra "Happy Days", noe som i utgangspunktet ikke var godkjent på forhånd fra TV-produsenten.


I 1983 jobbet Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen (Knutsen og Ludvigsen) med innspillingen av albumet "Juba Juba" i et platestudio i Trondheim. Under innspillingene i Nidaros Lydstudio oppdaget Gustav Lorentzen et flipperspill stående i huset. Gustav forteller selv:
"I en pause vandret jeg rundt i huset, og på et lager fant jeg flipperspillet sammen med masse søppel. Det tok litt detektivarbeid å finne ut hvem som eide det, men det viste seg å være en automateier som også var medeier i studioet. Han hadde glemt hele flipperspillet, virket det som."


Innspillingen av platen gikk strålende, og ble etterhvert Knutsen og Ludvigsens mest solgte plate gjennom tidene. Platen ble æret med en Spellemannspris og var en stor suksess.

Gustav forteller videre om sitt flipperspill: "Jeg fikk kjøpe det, og snart stod det i stua. Der har det stått siden, først i Trondheim og nå i Bergen."


Å oppdrive et 26 år gammelt flipperspill i god stand er ikke like enkelt, men Gustavs "Eight Ball" har som nevnt vært i hans eie de siste 20 årene og er derfor i svært eksemplarisk stand. Maskinen er naturligvis i fult spillbar stand.

"Av utdannelse er jeg elektroingeniør, så med loddebolt, kontaktrens og nye gummideler ble spillet spillbart igjen. Batteriet irret, men kretskortet er ikke skadet. Jeg kjøpte en nymotens batteriholder i år, men jeg har ikke satt den på ennå. Myntautomaten er intakt, og alle dekorelementer er originale. Glassplaten på displayet er nydelig, uten en skramme men treplaten er litt slitt her og der, og spillet virker som et skudd."


Spillet er desverre selgt grunnet flytting til ny og mindre bolig, men mer informasjon om flipperens nye hjem kommer om ikke lenge.

LINK: Internet Pinball Database

Christian Grande - 9/22/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!