...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
BETROELSER - MADS M.
I artikkelserien "Betroelser fra Pinheads" blir norske pinheads intervjuet og spurt de 7 samme spørsmålene. Her avdekkes mye interessant!

Navn: Mads M.
Bosted (by): Trondheim
Antall flippere: 4 1/2

1. Når og under hvilke omstendigheter kan du huske å ha spilt flipper for første gang?
Jeg var kanskje 7 år, og familien var på campingferie i Sverige. Fetteren mitt og jeg var på campingplassens kiosk, der det stod et flipperspill. Jeg vet ikke hvilket spill det var, jeg husker bare vagt at det var brunt nederst ved flipperene. To eldre svenske gutter hadde stått og spilt på det lenge, og samlet opp masse credits. De ble etter hvert lei, og sa vi kunne få spille bort resten. Vi var naturligvis ikke særlig flinke, men med såpass mange credits fikk vi stått der en lang stund. Et skikkelig kick! Familien var stort sett på campingferie hvert år, da vi hadde campingvogn. Campingplassene hadde ofte et par flipper- og arkadespill. Og det var slik jeg ble interessert i flipperspill.

2. Hva fikk deg på ideen om at du kan ha flipperspill hjemme i stua?
Denne ideen må ha kommet like etter den nevnte episoden, for vi bygget hus i 1982-1983, og jeg husker en kamerat og jeg begynte å lage et flipperspill av sponplate, strikk og spiker. Jeg tegnet også mekanismer for hvordan forskjellige deler skulle fungere, som f.eks. selve flipperene. Det ble selvsagt aldri ferdig, vi ga opp etter et par dager. Vi drømte lenge om å finne et flipperspill på søppelfyllingen, for vi hadde hørt at flere hadde sett spill der. Men dette ble det heller aldri noe av. Vi fant ingenting de få gangene vi var på fyllingen. Det nærmeste jeg kom flipperspill hjemme i stua mens jeg bodde hos foreldrene mine var å spille Pinball Dreams på Amiga. Det var fantastisk da det kom! Første gang jeg prøvde det var med en 3-4 minutters spillbar demo. Jeg spilte det konstant, frem til spillet ble utgitt. Jeg har ikke tall på hvor mange dager og netter jeg har brukt på Pinball Dreams...


3. Fortell om ditt første flipperspill. Hvordan fikk du tak i det, hvilken tittel var det og hva var bakgrunnen for at du valgte denne som din første?
På Vikær Strand Camping på Sør-Jylland hadde de en "The Machine: Bride of Pinbot" som jeg brukte atskillige timer på. Mens resten av familien koste seg på stranden ble jeg stående innendørs og bruke pengene mine på dette spillet. Dette må ha vært i 1991. Det gikk mange år før jeg begynte å vurdere å kjøpe et. Kanskje så sent som i 1998. Jeg søkte på bilder av spillet på nettet, så på auksjoner osv. Jeg er en håpløs nostalgiker, og kjøper gjerne mye rart som minner meg om oppveksten min. Likevel gikk det enda flere år før jeg gjorde alvor av planene, for dette kom til å bli litt dyrere enn de små tingene jeg vanligvis plukket opp fra auksjoner og forum. I juli 2003 la jeg ut en annonse på forumet til automater.no om at jeg ønsket å kjøpe et TM:BOP. Ikke lenge etter fikk jeg svar fra Kent Morgan Storemyr, som hadde et til salgs.

4. Hvor lang tid tok det fra første flipper til du anskaffet den neste?
To-tre måneder senere fikk jeg snusen i at en gammel kamerat hadde et flipperspill stående. Det var en Creature From The Black Lagoon.

5. Eier du fortsatt ditt første flipperspill? Hvis nei; hvorfor ikke?
Ja, men jeg har nå kjøpt et Bride of Pinbot med Diamondplate, så da selges det første om noen uker.

6. Hva sa/sier dine venner og bekjente om interessen din?
De fleste liker det, i større eller mindre grad. Det er jo morsomt å spille! Nå tror jeg det stort sett bare er mamma som er negativ og synes at jeg "ødelegger den fine leiligheten min". Når det en dag blir tid for egen familie og unger må jeg finne et hus med kjeller, ellers flyttes vel de fleste spillene til lokalet vi leier i Fossegrenda.

7. Hva innen flipperhobbyen synes du er best/morsomst/mest inspirerende?
Menneskene! Å se at folk som kommer på besøk virkelig har det gøy. De hyggelige flippertreffene jeg har vært med på hjemme hos Arne Asphjell og Øyvind Møll. Morsomme tema på #pinball og Spilledilla-forumet... :-)

Jeg spiller omtrent aldri når jeg er alene. Flipper er et sosialt spill!

Innsendt artikkel - 8/18/2004

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!