...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
TIL MALLORCA PÅ FLIPPERSAFARI
Sommeren er over oss! Mange ferieglade nordmenn setter kursen for sydligere strøk, og undertegnede har i løpet av ferien vært en uke på Mallorca. Hva var vel mer naturlig enn å jakte på flipperopplevelser? Les hele rapporten her på SpilleDilla!

MERK: Artikkelen inneholder en del bilder og kan derfor ta noe tid å laste.

Jeg hadde fri de tre første ukene i juli, og etter en svært vellykket uke på sørlandet reiste jeg og min kone til Palma for å besøke mine foreldre der nede. Det var en varm opplevelse! Kvinnemennesker trives best med å oppholde seg på stranden, mens jeg må innrømme at jeg liker bedre å ”oppdage” omgivelsene (selv om det naturlig nok er veldig fint å sitte under en parasoll med en god bok og en kjempepils).


Centro De Ocio Familiar
Første stopp: Centro De Ocio Familiar. Dette er en gedigen spillebule som ligger like nedenfor leiligheten til mine foreldre i Palma. Spillebulen er relativt nybygget og satt opp i forbindelse med et stort kjøpesenter. Lokalet har mange spisesteder og et stort kinosenter som nærmeste naboer, og frekventeres av unge spanjoler som venter på at kinofilmen skal begynne. Virkelig en lekker spillehall, godt renholdte automater og generelt veldig stort utvalg av automater. Dessverre var det de samme 4 flipperne som stod her nå som for ett år siden, og de bar ikke preg av å være like godt vedlikeholdt som de øvrige automatene. Flipperne som stod her var Star Wars: Episode 1, Revenge From Mars, Monopoly og Demolition Man.
Bowling Famadi
Like rundt hjørnet for første spillebule: Bowling Famadi. En utrolig stilig og nybygget bowlinghall med høy partyfaktor. Stedet har tapas-bar, alkoholservering, biljardbord og en liten krok med noen få automater. Blant automatene stod en relativt velholdt The Simpsons Pinball Party.
Tropico
Langs en strandpromenade dukket det opp to spillebuler like ved hverandre. Den første het Tropico og virket særdeles sliten. Dessverre ingen flippere her, men en interessant bilbane-automat vekket likevel min nysgjerrighet. Dette er en slags bilbane montert inn i en plastkuppel hvor to spillere kan spille mot hverandre. Jeg fant ikke noe mer informasjon om denne, men antar den kanskje er spanskprodusert (noen som vet mer om denne typen automater?).


Golden Bells
Deretter kom spillehallen Golden Bells, en veldig typisk ”turist-hall” med en egen del for utbetalingsautomater. I delen for underholdningsautomater var det bilsimulatorer som dominerte, men jeg klarte å finne en stakkars flipper klemt mellom noen andre maskiner. Who Dunnit har nok sett sine bedre dager. Knuste ramper, masse knekt plastikk og generelt en trist affære.
Jeg snublet borti en femte spillehall på en annen promenade, men da hadde jeg dessverre ikke med meg kameraet. Her stod en JackBot, en JunkYard og en Starship Troopers. Dessverre var ingen av disse vedlikeholdte og de var temmelig grusomme å spille på. Flippere som ikke er holdt i god stand ødelegger definitivt for både spilleren og spillehallen.

Jeg kommer tilbake med en egen liten artikkel om en del morsomme ”MacGyver Hacks” på en av flipperne jeg testet – stay tuned!

Christian Grande - 04.08.2005

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!