...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
SUKSESS I SANDEFJORD!
Flipperhelga i Sandefjord oversteg så avgjort forventningene jeg hadde på forhånd. Men den ble også mye dyrere enn jeg hadde trodd. Denne gangen hadde jeg nemlig tatt fly for å slippe å bli fristet til flipperkjøp.

NB! Artikkelen inneholder mange bilder og kan ta noe tid å laste

Førsteinntrykket har alltid mye å si. Mitt besøk i Sandefjord startet bra med at Ole plukket meg opp på flyplassen. – ”Betrakter han meg som en VIP-kunde eller...?”, tenkte jeg i mitt stille sinn. Lite ante jeg hva helgen skulle bringe…


Danskene er i gang med å montere flippere. Til venstre står en NIB Simpsons som snart skal åpnes... (FOTO: Arne Asphjell)

Førsteinntrykket av lokalet var også meget bra. Passende stort til at det ble plass til nok flippere, men samtidig lite nok til at det var intimt og koselig. En gjeng hyggelige dansker som allerede var i gang med å montere medbrakte flippere bidro også til det positive førsteinntrykket. Her lå det an til skandinavisk flipperforbrødring. I en annen krok av lokalet var Pondus i gang med IJ og Gustav med Apollo 13. Det var første gang jeg traff Pondus, og Gustav hadde jeg så vidt truffet på Hamar under det store flippersalget for to år siden. Men med vår felles flipperinteresse fikk vi raskt følelsen av at vi var gamle kjente.


Slik så det ut fra galleriet på dette tidspunktet, tidlig fredag ettermiddag. (FOTO: Arne Asphjell)

Stemningen var gemyttlig fra starten, og enda mer gemyttlig ble den utover fredagskvelden da øllkranene åpnet. Etter hvert som flipperne fikk bein å stå på, ble lokalet fylt av velkjente flipperlyder. HURRY UP! YOU CAN DO IT! See you tomorrow Indiana Jones! osv.


Men litt utpå kvelden var alt kommet på plass. Ole har inntatt scenen med nesten hele vareutvalget til Parts4Pinballs. Rene julekvelden for pinheads... (FOTO: Arne Asphjell)

Bjørn Tores Orbitor 1 var utvilsomt den særeste flipperen i utvalget og den som alle måtte prøve. Meningene var delte, men alle var enige om at denne var definitivt annerledes enn alt annet de hadde vært borti. Roterende ”pop-bumpers” ga kula et spinn som gjorde den vanskelig å kontrollere.


Pinhodene sto med øynene på stilker da det tettpakkede varerommet i Aslaks Pinball Express ble tømt. (FOTO: Arne Asphjell)

Et høydepunkt på fredagskvelden var da Twarr-expressen landet etter et omfattende flipperraid halve Norge rundt og en svipptur innom Sverige. Varekassen på leiebilen var så tettpakket av flippere at det ikke ville vært mulig å skvise inn en knipsekasse uten å lage bulk i karosseriet. Under entusiastenes nysgjerrige blikk ble det ene salgsobjektet etter det andre båret inn. Kafebordene bakerst i lokalet måtte flyttes opp på galleriet for at flipperbutikken til Møre-dealeren kunne få plass.


Det ser ut som han allerede drømmer om nye flipperlass... (FOTO: Arne Asphjell)

Slik gikk fredagsnatta med spilling, snakking, mekking og litt opptakt til dealing. Personlig var jeg litt tiltrukket av danskenes medbrakte Marilyn-Taxi.


Har du sett et slikt skilt på et fortau i Norge før? Neppe. Sandefjords innbyggere sto ikke akkurat i kø for å slippe til å spille så mye flipper de bare ville for 20 kroner. Men om ti år – kanskje er Sandefjord kjent som flipperbyen og ikke hvalfangerbyen... (FOTO: Arne Asphjell)

De ivrigste holdt på til fire-fem tida, men da var undertegnede for lengst under dyna.


Pinball Workshop bidrar til rekruttering til en givende hobby. (FOTO: Arne Asphjell)

Lørdagen startet litt sjokkartet for min del, for plutselig deiset Ole opp salgsplakater på nyutpakkede Stern.maskiner: Kroner 32.500 inklusive moms – kun i dag! Oj, oj – en splitter ny Simpsons Pinball Party til den prisen er ikke et tilbud man får hver dag tenkte jeg. Men jeg skulle da ikke kjøpe flipper, og jeg hadde da egentlig bestemt meg for å holde meg kun til Bally/Williams. Men etter litt prøvespilling var jeg blitt tiltrukket av Simpsons og var ikke i tvil om hvilken av de fem Stern-maskinene (Sopranos, Elvis, Simpsons, Harley, LOTR) som hadde mest appell til meg.


Utrolig nok – lite øllsøl denne helga. (FOTO: Arne Asphjell)

Her gjaldt det å tenke fort. Jeg har et lite AS, der inntektene av min skrivevirksomhet på fritida havner. Jeg hadde nettopp sendt et lite knippe av fakturaer for slike oppdrag, og det gjaldt jo å ikke få for stort overskudd. Slikt kan det bli skatt av.


Jeg var glad for at Tormod foretrakk Elvis. Med han bak knappene står ikke flipperen rolig. (FOTO: Arne Asphjell)

Snart fyller jeg 60 år – kanskje firmaet kan spandere en bursdagsgave, tenkte jeg. I all hast ble det kalt sammen til styremøte, og siden jeg er den eneste i styret var det ganske fort gjort. Kanskje var styret også litt inhabilt i hastevedtaket som ble fattet, men konklusjonen var klar og beskjeden gikk umiddelbart til Ole – nesten før inkjetspruten på plakaten hadde tørket: Bestiller en Simpsons!


Pondus’ innsats løftet nok prisen på Aslaks ”rett-fra-bilen”-maskiner. (FOTO: Arne Asphjell)

Når først galt skulle være og det likevel ble nødvendig med transport, var det heller ikke så mye å spekulere på med Marilyn. Kontakten med danske Svend ble etablert, og snart satt vi på benken utenfor og drakk kjøpskål med Budweiser.


Og på bakrommet satt Per med loddebolten. Her det et kort fra TimeMachine som er under kyndig behandling. Maskina kom på lufta! (FOTO: Arne Asphjell)

Ja, ja, det var min Sandefjordhistorie. Men det var flere flippere som dro til nye hjem etter en intens flipperhelg i hvalfangerbyen. Twarr fikk kvittet seg med så mye av lasten at han fikk plass til en dansk Safecracker. I stedet formidlet han en Fish-Tales til Danmark og en Getaway og Scared Stiff til Østlandet. En innbrakt Jurrasic Park ble igjen i Sandefjord osv.

Det var så avgjort en vellykket helg i Sandefjord, selv om den ble dyr for noen…


Mads ble mester i kondombamser! I fjor var det to dansker og to trøndere på workshoppen. I år var det fire av hver, og til neste år blir det åtte...? (FOTO: Arne Asphjell)Er det ikke vakkert? Og er det ikke mange som angrer seg for at de ikke dro til Sandefjord når de ser dette bildet? (FOTO: Arne Asphjell)Kjønnsbalansen i flipperkolonien er avgjort i guttas favør, men det var både store og små jenter på Pinball Workshop. (FOTO: Arne Asphjell)Rolig stemning søndag morgen. Elisabeth, Ole og Pondus er vitne til at Fishtales setter kursen for Danmark. (FOTO: Arne Asphjell)I fjor kjøpte mossingen Øystein Party-Zone, i år ble det Getaway. (FOTO: Arne Asphjell)


-Arnie

Arne Asphjell - 26.09.2005

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!