...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
BETROELSER - ARE STIG LARSEN
I artikkelserien "Betroelser fra Pinheads" blir norske pinheads intervjuet og spurt de 7 samme spørsmålene. Her avdekkes mye interessant!

Navn: Are Stig Larsen
Bosted (by): Eidsvoll verk
Alder: 30
Antall flippere: ca 16

1. Når og under hvilke omstendigheter kan du huske å ha spilt flipper for første gang?
Ganske sikker på at mitt første treff med flipper var på Kypros ca 1982. Dette var min første sydentur. Jeg var umiddelbart hekta!


2. Hva fikk deg på ideen om at du kan ha flipperspill hjemme i stua?
De første spillene havnet på jobben, men etter mye syting om for lange pauser blant de ansatte ble de pakket ned og lagret. Litt senere kjøpte vi hus på Grorud, og her passet alle tre inn i den ene av de små stuene.

3. Fortell om ditt første flipperspill. Hvordan fikk du tak i det, hvilken tittel var det og hva var bakgrunnen for at du valgte denne som din første?
Earthshaker! Et herlig spill produsert av Williams i 1989. Et spll jeg husker både fra RA4, Frognerbadet og ikke minst i en liten pub/bar i sideinngangen til Colosseum Kino. Vi flyttet rett på andre siden av Frognerparken i 1990 når jeg hadde en uke igjen av 8. klasse. Det var med andre ord kun en liten fem minutters sykkeltur unna Colosseum, og her var jeg ofte! Spillet kjøpte jeg i juni 2002. Jeg betalte nok litt overpris, noe som er kjent blant førstegangskjøpere. Har aldri angret. Se bilder av mitt første spill: gallery.pinball.no/are-es-1st.


4. Hvor lang tid tok det fra første flipper til du anskaffet den neste?
Omtrent en måned eller to, tror jeg. Jeg hadde allerede lenge før Earthshaker dukket opp på QXL snust opp ett Indiana Jones, og klarte på magisk vis å snuse opp igjen telefonnummeret. Prisen var litt høy, men dette skulle jeg ha! Med 10 lapper i lomma bar turen til Larvik, og der møtte jeg et noe slitent eksemplar. Det hadde stått noen år på freeplay i en bar på en herregård der, og det var like lenge siden selgeren hadde sett spillet som han husket som strøkent. Skitten playfield, mye ødelagte strikk, død PoA, defekt flipper. I mellomtiden hadde jeg lært meg å være overfølsom ved kjøp, og se opp for dyre reparasjoner. Det hele endte med at jeg tok med meg spillet og 7000 av kronene mine hjem igjen. I dag ville jeg sagt at jeg lurte selgeren, men den gangen var det det jeg oppriktig turte å by. Spillet hentet jeg hjem 17. juni. 9. august satt jeg i bilen på vei til Thor Haugen for å hente TZ. 23. august har jeg tatt mitt første bilde av STTNG. Så det gikk fort i svingene :)

Første bilder IJ: http://gallery.pinball.no/are-IJ
Første bilder TZ: http://gallery.pinball.no/are-tz
Første bilder STTNG: http://gallery.pinball.no/are-sttng

5. Eier du fortsatt ditt første flipperspill? Hvis nei; hvorfor ikke?
ES ble pusset grundig opp og ble senere solgt. Jeg fant ut at det var det spillet jeg spilte minst på. Jeg savner det i grunn og kunne tenke meg å skaffe tilbake et ved anledning.


6. Hva sa/sier dine venner og bekjente om interessen din?
Eh.. De fleste smiler lurt :D Nesten ingen av de deler interressen min, så de forstår ikke helt hva jeg holder på med. Likevel lar de fleste seg fascinere.

7. Hva innen flipperhobbyen synes du er best/morsomst/mest inspirerende?
Mekking og gnukking! Er også glad i å spille, og jeg er også ofte på jakt etter ukjente titler og merker, jeg vil bli kjent med så mye som mulig. Er også artig å dele lokale og diskutere med andre. både der og på nett, samt på utflukter både til Trondheim, Sandefjord og andre plasser.

Are Stig Larsen - 18.04.2006

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!