...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
PRISNIVÅET PÅ FLIPPER I NORGE
Norge er ett av verdens rikeste land, og Norge er også et av de landene hvor det er enklest å skaffe seg rimelige flipperspill. Likevel klages det til stadighet over prisnivået på flipperspill i Norge. Hvorfor?

Vi skal ikke gå inn på detaljanalyser av gjennomsnittsinntekter i USA, Norge og den slags, men denne artikkelen vil sette et søkelys på hva et flipperspill koster, og kanskje også hva det BURDE koste, tatt i betraktning av internasjonale priser.

Ta for eksempel en populær og ettertraktet flipper som Twilight Zone (TZ). Dette er en flipper som er kjent for bra gameplay, god holdbarhet og ikke minst; den er attraktiv å se på. Dette, pluss at den også er ”hypet opp” av samlere verden over, gjør at Twilight Zone i de fleste tilfeller omsettes for svært høye summer i utlandet. I USA kan en strøken Twilight Zone gå for nærmere 2500$, noe som tilsvarer nærmere 20.000,- kroner. Dette avhenger selvsagt av tilstand, men det er slettes ikke uvanlig at Twilight Zone går for slike summer – gjerne også høyere i visse tilfeller.Her til lands er det ”normalt” at en Twilight Zone går for så lave summer som 10.000,- kroner, ofte også mindre. Dette oppfattes av mange som dyrt, men faktisk så er det ganske overraskende at en såpass populær flipper selges så ”billig” tatt i betraktning av følgende punkter:
1) Norge har høyere lønninger enn for eksempel USA
2) Tilgangen på flippere i Norge er LANGT lavere enn i USAHva er det da som gjør at nordmenn klager på høye flipperpriser? Svaret er enkelt: vi er for godt vant! Det har i mange år vært meget enkelt å skaffe seg flippere for en svært rimelig penge bare man hadde de rette kontaktene. At prisene det siste året har steget, betyr egentlig bare at vi er inne i en normaliseringsfase.

Markedet tatt i betraktning vil det nok fortsatt være en stund til vi kommer opp på ”USA-nivå” her til lands, men man skal faktisk ikke lenger enn til Sverige før man begynner å se priser som ofte er det dobbelte av det vi har her til lands.Hvorfor setter vi søkelys på dette?
Svaret er enkelt; med så ”lave” priser som vi har på flipperspill i Norge i dag, så risikerer vi ”lekkasje” til for eksempel Sverige. Man kan kjøpe en rimelig flipper her til lands, for så å selge den med god fortjeneste til land som Sverige, hvor prisnivået er høyere.

Vår oppfordring er; Slå til nå! Har du plass og penger er det ingenting å vente med – prisene er SLETTES ikke høye her i landet! Og hva du enn gjør – ikke send flipperen din ut av landet...

Dette er et tema det er mange meninger om - denne artikkelen er viet en egen tråd i forumet.

Christian Grande - 9/1/2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!