...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
FLIPPERDILLA OG PLASSMANGEL
Det er snart et halvt år siden jeg kjøpte min første flipper, og stolt kunne skrive på RGP om min nye anskaffelse. Svarene jeg fikk var entydige: "Make room for more". Jammen hadde de rett!

For det er nemlig slik at når man først er "bitt av basillen", så klarer man ganske enkelt ikke å stoppe. Mye tid nedlegges i research, undersøkelser og nøye utforsking av ulike titler før man bestemmer seg for hva man skal "jakte" på. Og ikke uventet: Jaktobjektet dukker opp kjappere enn man aner – og prisen er heller ikke så verst. Man slår til, henter flipperen, monterer, spiller noen runder... Og setter seg ned for å finne neste flipper. Slik gjentas prosessen i det uendelige for flipperentusiasten. Hvorfor er det slik?

Forklaringen er enkel: Å samle på flipper er GØY. Mange er dessverre av den oppfatning at flipperentusiaster bare er opptatte av å SPILLE på maskinene sine, men det er jo helt feil. Hobbyen innebærer langt mer enn som så, dette er ikke en lek, det er en lidenskap (selvfølgelig LITT lek også…).

Problemet er plassen. Har man først fått inn EN flipper i huset, så kommer umiddelbart ønsket om en til. Og slik fortsetter ballen å rulle helt til plassen tar slutt. Det sier seg selv at ikke alle har plass til alle 10 "drømmeflipperne" sine i kjellerstua (også kalt: gameroomet), en flipper tar jo kjapt opp ca. 2,5 kvm (inkludert plass til spilleren). Men for all del: IKKE SLUTT Å KJØP FLIPPERE selv om du mangler plass! Det er her gode venner kommer inn i bildet. Før eller senere skal du sikkert skaffe deg et nytt hus, og da må du selvsagt ta flippersamlingen med i betraktning – STØRRE kjellerstue slik at du får plass til alle flipperne som står hos venner og kjente.Har man ikke gode venner er det bare å la kreativiteten slippe løs – hva med å ominnrede garasjen? (husk gode låser og forsikring!).

Eller som de virkelig tøffe gutta gjør: bygg om huset! Fez på extraball.co.uk tok det store steget og igangsatte full ombygging av huset da kona truet med å kaste ut flippere som stod "spredt" rundt om i huset. Nettsidene hans er fulle av bilder fra hele prosessen og er absolutt verdt en titt dersom du har mottatt en tilsvarende trussel fra den bedre(?) halvdel.

Har dere andre kreative løsninger? Diskuter gjerne dette i vårt forum!

Christian Grande - 9/3/2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!