...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com





 NYHETER
HAR VI EN DYR HOBBY?
Som alle andre hobbyer så koster det penger å ha flipper som hobby. Men hvor kostbart er det egentlig? Mange av mine venner og bekjente er av den oppfatning at flipperhobbyen er en kostbar affære – men er det virkelig så ille?

En filatelist (pent navn på frimerkesamler) bruker gjerne flere titalls tusen på et sjeldent frimerke. Det som i hans øyne er gull og grønne skoger er for andre ikke annet enn et verdiløst lite stykke papir. Ikke for å snakke stygt om frimerkesamlere, men kan man få tak i reservedeler eller oppnå jackpot på et frimerke til 20.000,- kroner? Svaret er helt opplagt; NEI.


Dette arket med frimerker er verdt 1,2 millioner kroner! (les mer)


Her til lands er vi såpass heldige at det er relativt enkelt og rimelig å skaffe seg et flipperspill, så det behøver faktisk ikke å være så kostbart å skaffe seg en enkel "inngangsbillett" til hobbyen. De fleste flippere man kjøper her til lands er i relativt god forfatning, så egentlig trenger man ikke så mye "ekstrautstyr", men etter hvert kan det være praktisk å gå til innkjøp av visse "standard-deler". Dette kan man enten gjøre fra en av de Norske flipperselgerne (som ofte har mye på lager og gjerne hjelper deg med dine spørsmål) eller man kan kjøpe direkte fra en utenlandsk nettside (for eksempel PinballHeaven.co.uk). Ting som kan komme godt med i begynnelsen:

- Ekstra strikk. Man kan ALDRI få nok strikk!
- Ekstra pærer. Det er ofte irriterende at pærer ikke virker, og i noen tilfeller kan det faktisk også være avgjørende for gameplay (gjelder nyere spill)
- Plungere, coiler og "flipper rebuild kits". Kjekt å ha i tilfelle noe skulle ryke...
- Vaskemidler (dette har ofte samboer/kjæreste/kone stående et lurt sted)
- Polish. Du kan enten bruke bilpolish eller du kan bruke spesialpolish for flipper, for eksempel Novus og lignende.
-Diverse verktøy kommer alltid godt med. Godt verktøy er halve jobben!
- Sikringer (kan kjøpes for en billig penge på for eksempel Claes Ohlsson). Du finner nok etter hvert ut at du trenger sikringer både til flipperen og til sikringsskapet ditt...

Alt dette "tilbehøret" trenger ikke koster mer enn rundt en tusenlapp eller to totalt. Her er det selvsagt avhengig av hvor entusiastisk man er og hvor mye man ønsker å ha liggende i sitt private lager, men det behøver altså ikke å være så veldig kostbart.


Situasjonen er selvsagt litt annerledes dersom man må bytte ramper, plastikk eller lignende på spillet, enkelte slike "spesialdeler" er ofte relativt kostbare, men også her er det mulig å gjøre gode kjøp. Ny plastikk til slingshots koster for eksempel ikke mer enn rundt 20-30$.

Alt dette tatt i betraktning så er kanskje ikke hobbyen så dyr som mange tror. Som nevnt ovenfor kan man selvsagt som i alle andre hobbyer foreta "overkill"-løsninger dersom man er av den typen, men i utgangspunktet behøver det altså ikke å være så kostbart.

Problemet oppstår først når man blir virkelig hekta og må ha ALT. For det er nemlig slik at man gjerne ikke nøyer seg med en flipper. Når man først har fått en flipper inn i hus, så begynner jakten på den neste. Og reservedeler i bøttevis kan ofte være kjekt å ha "sånn i tilfelle". Du er herved advart :)

Mail oss gjerne dersom du trenger ytterligere råd eller veiledning til hvordan du enklest mulig kan "komme i gang" med flipperhobbyen!

Christian Grande - 9/20/2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no




 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)














Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!