...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
NY FLIPPER FRA NY PRODUSENT!
I omtrent tre år, siden Williams la ned flipperavdelingen i 1999, har Stern Pinball Inc. vært den eneste produsenten av flipperspill. Det har også vært nok av skeptikere til hvorvidt Stern ville overleve, selv uten konkurranse.

Mangel på konkurranse fra andre produsenter har faktisk også blitt nevnt som et farlig moment. Mange var redde for at Stern skulle føle seg for trygge, og dermed stagnere kvalitetsmessig. I stor grad har Stern gjort spådommene om stagnasjon til skamme, ved å hyre inn anerkjente designere som Pat Lawlor (Monopoly, Rollercoaster Tycoon) og Steve Ritchie (hans første for Stern kommer i 2003) for å få bedre kvalitet på spilldesignet.

...og nå, etter temmelig nøyaktig tre år alene på tronen, dukker det opp en konkurrent. Det første dryppet av informasjon om dette, fikk vi i september, da operatørbladet "PlayMeter" rapporterte fra BCA Expo: "Then, what a surprise to turn the corner and see a new pinball game! Goodtime Novelty, a division of Churchill Cabinets, introduced the Vacation America pinball [...]"


Slik ser maskinen ut i sin helhet. Ganske likt et ordinært flipperspill, men legg merke til at det ikke er noe myntinnkast!

Flipper for hjemmemarkedet
Churchill Cabinet Co. har lenge produsert flipperkabinett og andre deler for blant andre Stern. Tildels for å ikke tråkke Stern så veldig mye på tærne, er derfor Vacation America laget for hjemmemarkedet. Når det tidligere har blitt laget "home versions" av flipperspill, har det gjerne betydd tildels svært dårlig kvalitet, og spillene har blitt dårlig mottatt av markedet (det kan nevnes at hjemmeversjonen av Getaway er verdisatt til 25 dollar i Mr. Pinball Price Guide...).


Backglasset til Vacation America er noe annerledes enn hva vi er vant til... Blant annet er DMD-displayet ikke midstilt, og hvor er høytalerne?

Siden Vacation America ikke er beregnet på kommersiell bruk, blir den blant annet ikke levert med myntinnkast. Dette er en av tingene som gjør at spillet blir billigere i anskaffelse enn f.eks. Stern-spillene. De har også gjort andre ting for å få ned kostnadene. Noe av det lureste, er at de har erstattet mesteparten av de hundrevis av metrene med ledninger under playfield med tre store kretskort. Dette gjorde at tiden for å produsere et spill gikk fra 40-50 timer og ned til 10 timer! Det økonomiske resultatet? En utsalgspris på rundt halvparten av en ny Stern-pin!


Vacation America benytter kretskort i stedet for ledninger under playfield, primært for å redusere produksjonstiden.

Vacation America kommer i salg etter nyttår, og de har planer om å begynne på et nytt flipperspill når sommeren nærmer seg. Det spirer og gror i flipperland!

Referanser:
rec.games.pinball (news)
http://www.playmeter.com/0902NF-BCA.htm
http://www.pinballnews.com/news/churchill.html

Øyvind Møll - 11/22/2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!