...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
HVA ER REC.GAMES.PINBALL?
Som flipperentusiast hører man i flere sammenhenger flere ulike ord og utrykk. Fra tid til annen refereres det til rec.games.pinball, noen ganger også forkortet med RGP. Hva er dette egentlig? Og hvordan kan du ha glede av RGP? Vi gir deg svarene!

For å si det i all korthet, så er rec.games.pinball en nyhetsgruppe på usenet. En nyhetsgruppe er en digital "oppslagstavle", hvor man kan diskutere ulike ting innenfor den respektive gruppens interesseområde. Rec.games.pinball er dedikert til diskusjoner rundt alt som har med flipperspill å gjøre, og gruppen har en lang rekke faste besøkende fra hele verden – på daglig basis. Uansett hva du lurer på angående flipper, så vil det alltid være noen på RGP som kan hjelpe deg.

Før RGP ble startet, hadde gruppen rec.games.video eksistert en stund, og behovet for en egen nyhetsgruppe for flipperspill meldte seg etter en periode med mye flipperdiskusjoner. Entusiasten Tom Yager startet nyhetsgruppen rec.games.pinball 20. november 1990. Siden den gangen har stort sett ALT som omhandler flipperspill blitt diskutert, med over 340.000 poster. I begynnelsen hadde gruppen 15-20 poster hver dag, men de senere år har tallet nye daglige poster vært helt oppe i 250-300, enkelte dager også enda flere.


En karikaturtegning av de mest aktive på RGP (fra Steve Kulpas hjemmesider)

Fra tid til annen poster velkjente flipperdesignere i nyhetsgruppen, til stor glede for entusiastene. Nettstedet extraball.co.uk har laget en oversikt over postene til de mest kjente designerne som har frekventert RGR på denne siden.

Steve Kulpa, en av "veteranene" på RGP, har satt sammen et arkiv med bilder og informasjon om de mest aktive posterne på nyhetsgruppen. Hans hjemmeside finner du her.

Hvordan leser jeg RGP?
Dette er litt avhengig av hvilket operativsystem du kjører på din maskin, men den mest vanlige er nok Outlook Express for Windows. Les hjelpemenyen i Outlook Express for mer informasjon om newsgroups. Det finnes også en rekke ulike gratis newslesere som du kan laste ned fra internett, spesielt tilpasset ditt operativsystem. Dersom du ikke ønsker å laste ned en newsleser fra internett, kan du også lese RGP via nettleseren din ved å gå inn på Google.com.


Å lese news i Outlook Express er nesten som å lese ordinær e-post

Så dersom du ønsker å fordype deg i flipperspillets spennende verden, eller ønsker å komme i kontakt med flipperentusiaster fra alle verdenshjørner, så anbefales det å avlegge RGP et regelmessig besøk!

Christian Grande - 12/8/2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!