...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
PÅ BESØK HOS TRONDHEIM PINHEADS
Lørdag 11. januar 2003 var det duket for nytt treff i Trondheim Pinheads hjemme hos Arne Asphjell. SpilleDilla.com overvar det interessante møtet og det er hyggelig å se at trønderne fanger opp stadig nye medlemmer i sin uformelle forening.

Christian Grande fra SpilleDilla.com og Are Stig Larsen kjørte fra Oslo til Trondheim for å levere et "Indiana Jones" flipperspill til Øyvind Møll, og benyttet i den forbindelse anledningen til å avlegge Trondheim Pinheads et besøk. Arne Asphjell sørget for at det ble en samling i foreningen fra klokken 16:00 og fristet med en "hemmelig" flipper som de oppmøtte kunne spille på. Det viste seg at denne flipperen var en "No Fear", en flipper de fleste tilsynelatende likte godt.


Arne fristet i forkant med en "hemmelig" flipper. Gleden var stor hos de fleste da det viste seg at dette var "No Fear" - en flipper med enormt tempo og masse action.

Det var totalt 5 spill som stod oppstilt for de besøkende: "No Fear", "Twilight Zone", "Black Knight 2000", "Cirqus Voltaire" og "Funhouse". Av disse var utvilsomt "Black Knight 2000" og "No Fear" favorittene for de fleste, mens ”Cirqus Voltaire” ved flere anledninger stod ensom.


Interessen for "Black Knight 2000" var naturlig nok meget stor. Denne flipperen har en meget spesiell playfield og en lyd man ikke kan unngå å legge merke til

Etter en times tid med spilling var det samling i sofaen hvor man foretok en kjapp presentasjonsrunde rundt bordet slik at alle fikk hilst på alle. Undertegnede informerte litt om SpilleDilla.com og planer videre, før praten gikk løst rundt bordet om alt fra favorittflippere til transport av flippere. Det ble servert nydelig sjokoladekake og diverse småkjeks samt kaffe og naturligvis Cola på glassflaske (tradisjon i Trondheim Pinheads).


Flipper kan diskuteres i timevis, noe treffet i Trondheim var et godt eksempel på...

Praten kom etter hvert inn på ulike flippertitler og nysgjerrigheten på hva Arne hadde i garasjen ble stor. Etter en kort titt i garasjen var det igjen tid for flipperspilling i en halvtimes tid, hvor det ble satt noen nye highscores og personlige rekorder.


Frank Nilsen i dyp konenstrasjon forran "Funhouse".

Det var så tid for å samles i sofaen igjen, hvor Arne pratet litt om renhold og stell av flipper. Arne viste fram de ulike produktene han brukte på sine flippere, og trakk fram fordeler og ulemper rundt de forskjellige produktene. Deretter avsluttet Øyvind det fastsatte programmet med å fortelle litt om flipper rebuilding (les mer om flipper rebuilding ved å følge denne linken).


Arne ga noen gode råd om vedlikehold og rengjøring av flippere


Her demonstrerer Øyvind Møll hvordan man skal rebuilde en flipper - meget nyttig og lærerikt.

Etter en hyggelig prat rundt bordet ble det hele avrundet med noen avsluttende runder spilling. Når man er entusiastisk og engasjert går tiden fort, noe man oppdaget ved å ta en titt på klokken etter at treffet var over.


Selvportrett i en flipperkule...

På vegne av SpilleDilla.com, Are Stig Larsen og undertegnede takker jeg for et svært hyggelig og lærerikt treff hos Trondheim Pinheads. Vi ønsker lykke til videre med foreningen og ser fram til å møte dere igjen!

PS! Jeg har nærmere 100 bilder fra flippertreffet (i varierende kvalitet). Send meg gjerne en mail så sender jeg deg bildene på CD.

Christian Grande - 1/13/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!