...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
NOEN ENKLE KJØPETIPS
Å gå til anskaffelse av sin første flipper er ikke nødvendigvis like enkelt. Hva skal man se etter? SpilleDilla.com har satt sammen noen enkle kjøpetips til deg som skal kjøpe flipper for første gang.

Uansett hvor og når du kjøper spillet, sørg for å få med instruksjonsboken! Dette gjelder alle digitale spill (1978 og framover). De eldste har bare noen sammenstiftede A4-ark med informasjon om reservedelsnummer og lignende. Alle 90-talls spill har (minst) en "tykk bok" som inneholder masse nyttig informasjon; alt fra hvordan du skal spille for å løse de ulike oppdragene til hvordan du betjener spillets avanserte (og nyttige) innstillinger. Dersom du ikke får med noen form for instruksjoner kan du kreve et saftig avslag i prisen, da dette kompliserer bruken av spillet.

Se systematisk på spilleplanets detaljer. Se etter slitte gummibånd og andre smådetaljer av plast som kan være slitte. Om det finnes mange lamper som ikke lyser så bør du få avslag i prisen for dette (marginalt, men dette betyr jo litt merarbeid for deg). Se også etter skader og smuss på spilleplanet. Ser det ut til at noen detaljer mangler? Glassplaten som ligger over spilleplanet bør helst ha så få riper som mulig. Dersom du har planer om å pusse opp spillet til "original stand", er det lite ønskelig med sjenerende riper i glasset.

Løft opp spilleplanet - om du får følelsen av at maskinen trenger en ”real rengjøring”, så nevn dette for selgeren. Sjekk kontakter for rust/irr og legg merke til eventuelle hjemmesnekrede løsninger.

Alle spill skal være komplette med myntinnkast. Denne skal være riktig konfigurert. Det finnes ulike typer myntinnkast, sørg for at maskinen har et myntinnkast som matcher årsmodellen (et moderne spill har gjerne et optisk myntinnkast).

De aller fleste 90-talls spill har et såkalt DOT-Matrix display. Dette er bildeskjermen, og består av punkter. Sjekk lysstyrken på disse, her skal det ikke være noen uregelmessigheter. Ofte er disse displayene mest "matte" i hjørnene. Å bytte et slikt display kan bli kostbart.

Enkelte spill har en slags "påbygning" plassert oppå spillets topp, eksempelvis Ballys Judge Dredd. Se om denne medfølger. Om du er usikker på om spillet skal ha en slik topp, sjekk bilder av maskinen på ulike nettsider og på spillets brosjyre (flyer). Samtidig kan du også legge merke til om spillet har originale ben (disse finnes i krom, sort eller gull-lakkert). Spillet skal ha helt rette ben.

Om spillet er oppusset skal du se etter om det er gjort med originaldeler. Her kan man selvsagt ikke være for kravstor, men ser du for eksempel på en Gottileb-maskin og det står Williams på flipperne, Bally på spolene og lignende, spør selger hvorfor.

Noen spill har programvare som kan oppgraderes. Visse oppgraderinger gir bedre funksjoner, for eksempel mer avanserte lydeffekter og eliminering av enkelte feil produsenten har rettet på etter at spillet ble levert til markedet. Når man slår på spillet så viser DOT-Matrix displayet versjonsnummeret i et kort øyeblikk. Se til at du kjøper spill som er oppgradert! På enkelte spill er oppgraderingen ekstra viktig, for eksempel på Ballys Twilight Zone.

Christian Grande - 20.5.2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!