...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
RAPPORT FRA ATEI 2003
Den årlige ATEI-messen er den største europeiske messen for spilleindustrien, og omfatter alt av automater som har myntinnkast: arcadespill, gamblingautomater og flipperspill, bare for å nevne noen.

Messen går parallelt med ICE-messen (International Casino Exhibition), og det sier seg selv at dette som helhet er et storstilt arrangement for bransjen. Messen har tradisjonelt sett vært godt besøkt av bransjefolk – her inngås kontrakter og avtaler mellom operatører, produsenter og utstillere fra hele verden.


FOTO: pinballnews.com

Totalt 11300 kvadratmeter spekket med alle slags myntopererte automater. 424 selskaper fra hele 27 forskjellige land har reservert stands på messen, noe som betyr at Earls Court er bokstavelig talt smekk fult.


FOTO: pinballnews.com

Electrocoin er den britiske importøren av Stern, og var naturlig nok representert på messen. I 2002 hadde Electrocoin 7 flippere på sin stand, mens i år var antallet redusert til 4, henholdsvis 3 av ”The Simpsons Pinball Party” og 1 av ”Rollercoaster Tycoon”. Alle de fire maskinene var utstyrt med ToPS-systemet, men dette ble ikke brukt i noen utstrakt grad på messen.


FOTO: pinballnews.com

Foruten dette var det lite av interesse for flipperentusiaster på messen, kanskje med unntak av en ”Virtual Pinball”-maskin produsert av TAB. Dette er en liggende plasmaskjerm med en PC som styrer software. Forventningene var naturlig nok store til dette produktet, men det rapporteres at maskinen inne innfridde forventningene. Flipperne reagerte alt for sakte og spillet manglet dybde.


FOTO: pinballnews.com

Videre sies det følgende om spillet: "The ball movement is unrealistic and so are the jet bumpers, flippers and just about everything else. The PC running the simulation seems woefully inadequate as the game stops briefly when a mode finished and sometimes the ball moves too fast to be rendered correctly. Plus, theres only the one game - so no selection available."


FOTO: pinballnews.com

Potensialet er absolutt tilstede – kanskje kan dette være med på å øke interessen for flipper igjen? Men med en prislapp på 7000£ og en dårlig utviklet software er nok dette dessverre ikke et prosjekt som vil bli vellykket.


FOTO: pinballnews.com

Forhåpentligvis vil flipperne som Electrocoin har utstilt på sin stand vekke operatørers interesse for å kjøpe inn og utplassere flippere i større utstekning igjen. Keep pinball alive!

Kilde: www.pinballnews.com

Christian Grande - 1/22/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!