...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
BALLY - CORVETTE (1994)
Corvette fra Bally er produsert i nærmere 5000 eksemplarer og den har en tendens til å oppnå relativt gode priser. Til tross for dette er Corvette en flipper som det prates lite om og som sjelden er å se.

Designer av Corvette er George Gomez, mannen som senere designet Monster Bash og Revenge From Mars. Gomez har også designet Playboy-flipperen for Stern (i samarbeid med Dwight Sullivan).

Corvette som tema er svært populært i USA, og flipperen vakte naturlig nok mye oppmerksomhet da den i sin tid ble lansert. En rekke bilblader hadde artikler som omhandlet flipperen og den ble logisk nok også utplassert i forbindelse med diverse bil-messer i USA hvor den vakte stor interesse.


Spillebrettet på Corvette er dekorert med bilder av ulike Corvette-modeller av alle årganger. Det sies at to av bilene på spillebrettet har nummerskilt identiske med skiltene på Corvette-bilene til George Gomez og Pat Lawlor. Øverst på spillebrettet finner du en V8 Corvette-motor som vibrerer fra tid til annen. Langs hele høyre side er det plassert to biler på en slags ”bane”. Etter hvert som spillet utvikler seg så begynner disse bilene å ”kjøre om kapp” med hverandre oppover denne banen. Stilig effekt, selv om den kanskje tar noe av konsentrasjonen vekk fra selve flyten i spillet. Kabinettet er meget pent å se på. Det helt unike med Corvettes kabinett er at den har ulikt motiv på høyre og venstre side.


Spillmessig har Corvette en relativt bra flyt. Hastigheten på ballen er overveldende dersom spillet er justert riktig, og man har mye å ”skyte” på. Man kan oppnå hele fire ulike multiball-moduser, og på det meste kan du ha fire baller i spill samtidig. Dette er en flipper som er relativt morsom i starten men som dessverre mister ”gløden” etter alt for kort tid.

Den opprinnelige versjonen av Corvette-flipperen skulle egentlig ha tre droptargets som ble fjernet før produksjonen ble satt i gang. Den skulle også ha en firetrinns(!) girspake som man skulle bruke mens man spilte. Dette ble fjernet like før maskinen ble satt i produksjon på grunn av stramme kostnadsrammer. Det ble også fjernet noen brytere, flashere og lamper. Programvaren i spillet har fortsatt mulighet for å ettermontere dette.


Denne girspaken skulle opprinnelig være på Corvette-flipperen men ble droppet av kostnadshensyn (FOTO: Williams)

Som nevnt innledningsvis ble Corvette produsert i nesten 5000 eksemplarer. Til tross for dette er den relativt vanskelig å få tak i. Dette skyldes at svært mange Corvette-entusiaster ser på denne flipperen som det ultimate samlerobjekt, og de fleste flipperne selges derfor til bil-entusiastene. Hvorvidt det finnes noen Corvette-flippere her til lands vites ikke, men om du skulle eie et eksemplar så send oss gjerne bilder så kan disse publiseres her på nettsidene.

Kilder: IPDB.org og Willys World (Williams)

Christian Grande - 2/4/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!