...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
STERN - AUSTIN POWERS (2001)
Den første filmen om agenten Austin Powers ble en kjempesuksess da den ble lansert i 1997. To år senere, i 1999 kom oppfølgerfilmen, og i 2001 produserte Stern Pinball Inc. et flipperspill basert på filmene, i perfekt timing med utgivelsen av den tredje filmen i serien.

Sega og Data East var i sin tid kjente for å benytte seg av temaer lisensiert fra filmer og TV-serier. Da Sega ble kjøpt opp av Stern Pinball Inc. var det mange som kanskje trodde at Stern skulle fortsette med denne ”trenden”, men faktum er at Stern har vært veldig flinke til å benytte litt annet enn film og TV-lisensierte temaer. Dette mye på grunn av mangel på gode temaer og ikke minst at markedet for den type flippere var relativt mettet. Stern var derfor kreative og produserte flippere basert på andre temaer. Eksempler på dette er Playboy, Striker Xtreme, Sharkeys Shootout, High Roller Casino og Monopoly.


Et fargerikt og "sprudlende" kabinett...

I 2001 dukker imidlertid muligheten opp for å lage en flipper basert på en virkelig storfilm som hadde appell til de fleste aldersgrupper; Austin Powers. Temaet er velkjent for de fleste, og med lansering av den tredje filmen i serien i 2002 passet det perfekt å lage en Austin Powers-flipper.


Kabinettet er et fyrverkeri i farger. Hovedmotivet er Austin Powers-logoen strategisk plassert over det britiske flagget. Kabinettet for øvrig er dekorert med fargede blomster i ekte 60-talls stil. Glasset som dekker backboxen har et stort bilde av Austin Powers og ulike karakterer fra filmene. Bakglasset er kritisert for å være en anelse ”tåkete” og dårlig laget – noe som nevnes i de aller fleste omtaler av spillet. En såpass estetisk og visuell flipper burde kanskje hatt et litt mer tiltalende og gjennomtenkt bakglass.


Flipperen er designet av Lonnie D. Ropp, som ellers har jobbet mye med software i flippere hos Data East, Sega og Stern. Spillebrettet har et litt rotete utseende og det er ved første øyekast ikke direkte enkelt å se hvor man skal skyte. Fargene som er valgt passer godt med den stilen man husker fra filmene, men på en flipper oppleves de som litt glorete og irriterende, spesielt når sterke kontrastfarger er plasser like i nærheten av hverandre.


Austin Powers-flipperen har fire figurer på spillebrettet, alle velkjente fra filmene. Fat Bastard, Mini-Me, Dr. Evil og naturligvis Austin Powers er representert med hver sine figurer. Dr. Evil kommer opp fra en ”skjult” luke i spillebrettet mens de andre er synlige hele tiden. Spillebrettet er også dekorert med en ”tidsmaskin” og et toalett(!).


Slik så det ut på Stern-fabrikken da de produserte Austin Powers (FOTO: Pinballsales.com)
”Austin Powers Pinball” er også tilgjengelig som spill til PC, Playstation og Game Boy. Riktignok ikke identisk med Stern-versjonen, men sikkert spillbar likevel...

Det er ikke kjent hvor mange eksemplarer som er produsert av Austin Powers, men det er kjent at produksjonen av flipperen ble tatt opp igjen i en periode for en tid tilbake grunnet høy etterspørsel.

Christian Grande - 2/17/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!