...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
HVOR ER MASKINENE BLITT AV?
Flipperspill og videospill fantes det en gang mengder av. De som fikk med seg 70 og 80 årene husker dem nok meget godt. De fantes så å si overalt hvor man ferdes, og de aller fleste av den årgangen har nok med stor sannsynlighet spilt på dem en rekke ganger, og det var ikke få kroner som de maskinene slukte gjennom tidene.

Videospillene hadde sin gullalder fra midten av 70 tallet til en gang tidlig på 90 tallet, mens flipperspillet holdt ut helt til tusenårsskiftet i noenlunde stor skala. I dag er det kun en aktiv flipperspillprodusent igjen.Videospillene ble ganske så brått borte da PC og spillkonsoller kom inn i de tusen hjem. Mange satt da igjen med store lagre med stort sett ubrukelige spill som ingen ville bruke lengre, Så hva skjedde med disse spillene?Automatkirkegårder

Automatkirkegårder er et kjent fenomen i for eksempel USA. Disse er relativt sjeldne å se her i landet, men det finnes nok litt av hvert stående rundt omkring i landet. Det gjelder bare å ha øynene med seg, så dukker det opp til sist. Et skikklig trist syn for den som vet hvilke verdier disse automatene har.


Da etterspørselen og omsetningen på automatene gikk ned, var det naturlig nok mange som valgte å ta disse automatene ut av drift, og som regel var det enkleste å dumpe maskinene på et egnet sted. Dette ble da tilslutt det vi kaller en automatkirkegård der flere og flere automater fant sin siste hvile.Når nå interessen for disse automatene begynner å ta seg opp, utgjør dette en stor mulighet for å kunne skaffe deler til allerede påbegynte restaureringsobjekter. Faktisk kan det også finnes restaurerings objekter som er verdt å ta vare blant disse som står på gravlunden.Dessverre det nok fare for at mesteparten av det som kanskje står rundt omkring allerede er for ødelagt av vær og vind til å kunne reddes, men sjansen er jo alltid der for å finne noe.


Derfor håper vi at om det er noen som vet om slike kirkegårder, kan komme med opplysninger om hvor disse befinner seg, og hvem som eventuelt eier dem. Kanskje kan noe av det reddes og settes i stand før det forsvinner helt, og dermed blir bevart for ettertiden.

Tor Even Skjervø - 21.5.2002

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!