...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
TEST AV THE SIMPSONS PINBALL PARTY
Flipperen The Simpsons Pinball Party ble annonsert på slutten av 2002, og nå er det endelig kommet to eksemplarer til norge. SpilleDilla.com har besøkt Vendcomatic en uke før flipperen skal utplasseres for å teste Sterns nyeste produksjon.

Hjertet banker alltid litt ekstra når man ser en flipper for første gang. Når flipperen i tillegg er splitter ny sier det seg selv at man er enda mer engasjert enn normalt. Bare så det er sagt; Synet av en splitter ny flipper med skinnende ren playfield, blanke ramper og rene strikker er helt fantastisk – og det er slettes ikke noe man opplever hver dag.


To maskiner av The Simpsons Pinball Party er kommet til Norge.

The Simpsons Pinball Party har tema hentet fra TV-serien The Simpsons, en velkjent serie som har hatt stor suksess over hele verden. Serien har nå gått kontinuerlig i over 10 år og er stadig like populær både blant barn og voksne.


Kontrollknappene på The Simpsons Pinball Party

Kabinettet
Tittelen på spillet er som kjent The Simpsons Pinball Party, noe som føles meget naturlig når man kaster et blikk på flipperen. Her er det virkelig feststemning! Samtlige figurer man kjenner fra TV-serien er representert ett eller annet sted på flipperen (enten på kabinett eller på spillebrettet). Grunnfargen på kabinettet er gult, noe som virker veldig riktig med tanke på at de fleste Simpsons-figurene er gule(!) i ansiktet. Kabinettet er et fyrverkeri av farger og detaljer – alt er tegnet av ansatte hos Simpsons-skaperen Matt Groening, og det endelige resultatet er godkjent direkte av ”sjefen sjøl”. På avstand ser resultatet meget bra ut – ikke mange flipperspill har en såpass omfattende kabinettdesign! Det er også svært sjeldent at de to sidene av et kabinett har ulikt utseende (høyre og venstre side har stort sett samme design). Går man litt nærmere kabinettet blir man imidlertid litt skuffet. Her ser det ut til at man har valgt en ”billig” løsning, og grafikken ser prikkete ut, på samme måte som den gjør om man studerer et avisbilde på nært hold. Her burde Stern ha gjort en bedre jobb!


Her ser du tydelig hvordan dekoren på kabinettet virker "prikkete" på nært hold

Transliten (glasset på bakboksen) er naturligvis tilstede på denne som på alle andre flippere. Denne har bilde av Simpsons-familien, og ser meget bra ut – selv om den ser ut til å være litt vel mørk på toppen.


Spillebrettet
Nydelig! I likhet med kabinettet er spillebrettet spekket med velkjente ansikt fra TV-serien. Her er det lagt vekt på detaljer, og ved å studere brettet finner man stadig nye figurer og situasjoner som man gjenkjenner. Litt uoversiktlig ved første øyekast, men spennende når man setter i gang med et spill. Vesentlig kvalitetsheving fra forrige Stern-flipper, Rollercoaster Tycoon.


Atomreaktorene fra Homers arbeidsplass er selvfølgelig tilstede, på flipperen fungerer de som bumpercaps, og de slår ned samtidig som pop-bumperne. Stilig effekt!

Sjeldent opplever man en flipper som er så smekkfull av ”morsomme” detaljer som denne. Her er det en rekke ”features” og ting man skal skyte på, og objektene på spillebrettet har virkelig fått LIV! Her finner du en Bart Simpson-figur på skateboard som ruller oppover i en liten bane, her er et stort lysende Homer-hode, en liten tv-skjerm som har et flerfargers dot-display, en garasjeport som må ”åpnes” og mye, mye mer. The Simpsons Pinball Party har hele fem(!) flippere, noe som gir en morsom og variert spillopplevelse. Det er absolutt ikke spart på noe!


Lyden og musikken
Imponerende! Her har Stern virkelig jobbet bra! Der Rollercoaster Tycoon kanskje kunne virke noe monoton har man på The Simpsons Pinball Party jobbet for å utvikle en så variert lydlinje som mulig. Personene bak stemmene i TV-serien har spilt inn lyder spesielt for denne flipperen, og her er det mange overraskelser! Musikken er velkjent og setter deg i en god ”Simpsons-stemning” mens du spiller. Dette er kanskje den mest spennende Stern-flipperen rent lydmessig så langt.


Her ser du garasjeporten. Skyt en gang på denne og den åpner seg - deretter kan du skyte opp mot andre etasje (mini-spillebrett)

Spillbarhet
Her finner du det aller meste av hva du måtte ønske fra et flipperspill; bra modes, bra multiball, masse spennende skudd og ikke minst fem flippere. Det morsomste er at Stern har lagt inn et ekstra lite spillebrett som man kommer til ved først å åpne garasjedøren (skyt på den med ballen), og deretter skyter ballen en gang til opp til ”andre etasje”. Her er det to små flippere, en dot-skjerm formet som en TV og en liten rampe som fører opp til kanskje en av de heftigste ball-lockene noensinne; sofaen til Simpson-familien. Tre kuler ned i sofaen, og flipperen setter i gang med en forrykende multiball! Dette er et spill som er laget for å appellere til alle aldersgrupper og nivåer av spillere, noe som gjør at den er morsom både for nybegynneren og entusiasten. Samtidig er temaet fengende for både barn og voksne. Stern har nok truffet bra denne gangen!


En liten TV-skjerm på mini-spillebrettet som inneholder en bitteliten dot-skjerm.

Konklusjon
Det er tydelig at Stern har lyttet på tilbakemeldinger fra sluttbrukere da de utviklet The Simpsons Pinball Party. Jeg opplevde The Simpsons Pinball Party som en langt bedre flipper enn Rollercoaster Tycoon, både på spillsiden og rent designmessig. Det er trist at Stern ikke har benyttet seg av en litt høyere grafisk trykk-kvalitet på dekoren, men dette har jo ingen ting å si når man spiller.


Tidenes heftigste ball-lock?

Alle treffpunktene og mulighetene i spillet gjør at det skal mye til før man går lei. Også animasjonene på DMD-skjermen er gode, selv om de kanskje kunne vært litt bedre integrert med spillet fra tid til annen. Men med såpass mye aktivitet på spillebrettet har man kanskje uansett ikke tid til å se på DMD-skjermen?


Flipperen anbefales for flipperspillere i alle aldere og på alle nivåer. Stern produserer nå Simpsons-flippere for full maskin for å møte etterspørselen fra operatører og private samlere over hele verden. Absolutt et skritt i riktig retning for Stern Pinball!

Ønsker du å se flere bilder av flipperen?
Besøk vårt filarkiv; http://files.spilledilla.com


Christian Grande - 2/18/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!