...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
TO NYE FLIPPERE UTPLASSERT I OSLO
Vendcomatic har nå utplassert sine to nye flippere i Oslo! Den nyeste Stern-flipperen ”The Simpsons Pinball Party” er å finne på utestedet Last Train og på Biljardhuset. SpilleDilla.com har tatt en prat med Vidar Nilsen hos Vendcomatic om den nye flipperen og forventningene rundt videre flipperdrift i Norge.

Den nye flipperen er basert på den velkjente TV-serien om familien Simpsons, som har gått kontinuerlig i over 10 år på amerikanske og norske TV-skjermer. Serien får stadig nye tilhengere og er mer populær enn noensinne – noe som selvsagt gir et godt utgangspunkt for en flipper.

SpilleDilla.com tok en prat med Vidar Nilsen hos Vendcomatic i forbindelse med at to nye flippere fra Stern skulle utplasseres i Oslo. I likhet med de fleste andre flipperentusiaster i landet, er også Vidar begeistret for ”The Simpsons Pinball Party”.
-Jeg tror den nye Simpsons-flipperen vil gjøre det bra, og forventningene er skyhøye. Jeg spilte den for første gang på ATEI-messen i London, og bestilte umiddelbart to eksemplarer – til tross for at det egentlig var tatt en avgjørelse på ikke å bestille den. Denne har et bedre tema enn Rollercoaster Tycoon og spillmessig er den også langt bedre.


Det er ingen hemmelighet at interessen for flippere ikke er på topp blant andre operatører her til lands – det finnes nesten ingen utplasserte flippere lengre, noe som naturligvis er trist for oss entusiaster. Men nå som markedet har en bitteliten oppsving lurer vi naturlig nok på om det er noen andre operatører som har kontaktet Vendcomatic angående flipper?
-Nei, absolutt ingen. Det er ingen som bryr seg om flipperspill lenger. Interessen er lav og det er mye jobb å drifte en flipper. Samtidig må det også nevnes at en flipper genererer langt mindre penger enn hva en utbetalingsautomat gjør, så operatørene velger konsekvent bort flipperspill og underholdningsautomater.

At interessen for flipper i markedet ikke er like høy som den engang var kan nok stemme, men det må vel være andre faktorer også som gjør at det ikke er så mange flippere utplassert lengre?
-Joda, regelverket for automatdrift i Norge er nok en begrensende faktor for antall maskiner som er utplassert. Man må ha tillatelser for å sette ut maskiner, og disse benyttes primært til utbetalingsautomater. I tillegg til dette utgjør moms, avgifter og plassleie såpass høye totale kostnader at det blir lite inntekter igjen på operatøren.


Men hvordan ligger det egentlig an i resten av Europa? Er det på samme måte som her i Norge?
-Ja egentlig er situasjonen lik blant operatører over hele Europa. Jevnt over er interessen for flipper lav, men vi ser en svak økning nå som Stern produserer flippere som vekker oppmerksomhet i markedet. Stern rapporterer for øvrig om et sterkt økende salg til privatmarkedet.

Rollercoaster Tycoon har nå vært utplassert en stund, har denne innfridd forventningene rent økonomisk og hva vil skje med de nå framover?
-Rollercoaster Tycoon har gått dårligere enn forventet og vi er ikke fornøyd med omsetningen så langt. Vi vil etter hvert forsøke å flytte Rollercoaster Tycoon til noen andre lokasjoner for å se om den kanskje går bedre der.


Nå er altså ”The Simpsons Pinball Party” å finne på Last Train i Karl Johansgate 45 og på Biljardhuset i Torggata 7. Spill på maskinene til du blir øm i håndleddene – det er helt avgjørende for om vi får inn flere flippere til landet i årene som kommer!

Christian Grande - 2/27/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!