...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
SEGA - BAYWATCH (1995)
Ifølge flyeren til flipperen ”Baywatch” fra Sega er spillet basert på den mest populære TV-serien noensinne. Hvorvidt det er riktig eller ikke skal vi ikke ta oss tid til å mene noe om, men flipperen med Pamela Anderson på backglasset vakte definitivt oppsikt i spillehallene. ”Baywatch” er Segas andre flipper og ble lansert like etter ”Frankenstein”.

Foruten Pamela Anderson finner man også David Hasselhoff på backglasset. Sega benyttet seg mye av de ekstra store dot matrix displayene, også på ”Baywatch”.

Spilldesigner er Joe Kaminikow, generell design er av Paul Farris og programmeringen er gjort av Orin Day og Lonnie Rop. På den mekaniske siden har Joe Balcer og Tim Seckel bidratt, mens lyden er utviklet av Brian Schmidt.


Det er nok ingen tvil om hvem som er målgruppen for denne flipperen... (FOTO: IPDB.org)

Normalt har flippere mulighet for inntill fire spillere. På ”Baywatch” kan seks spillere spille samtidig, noe som ikke er gjort på en flipper siden Ballys ”Six Million Dollar Man” i 1979.

Spillebrettet har tre klassiske rollover-baner i øverste høyre hjørne, ovenfor et triangel av pop-bumpere. På venstre side finner man et stort tårn (kjent fra TV-serien) som fungerer som en ball-lock. Metallramper strekker seg over spillebrettet og på venstre side finner man en liten ekstraflipper. Litt lengre ned på høyre side finner man også en liten flipper som er utformet som en haifinne(!). På høyre side har man to returnlanes.


Spillebrettet er oversiktlig og har spennende ramper (FOTO: IPDB.org)

Det originale instruksjonskortet har en oversikt over spillebrettet med piler som peker på de ulike funksjonene og forklarer hva man skal gjøre i enkle vendinger. Dette er en god ide da det ofte kan være forvirrende å lese et instruksjonskort dersom man ikke er kjent med flipperterminologien. Tårnet på øverste venstre side er massivt og strekker seg nesten helt opp til glasset.

Spillmessig er ”Baywatch” relativt komplisert på en enkel måte(!) og samtidig langt dypere enn man kanskje skulle forvente. Temaet er svært bra gjennomført og godt integrert med TV-serien både visuelt og lydmessig. Man har en rekke ulike ting å skyte mot. De to små ekstraflipperne gir også rom for noen litt vanskeligere skudd. Lyden har spesialinnspilte fraser med David Hasselhoff.

Man kan mene mye om Sega sin måte å lage flippere på. De fleste Sega-titlene er laget på lisens og enkelte titler bærer preg av å være en anelse spinkle og dårlig integrerte med sin respektive lisens. Med ”Baywatch” har Sega klart å lage en meget spillbar og interessant flipper som holder på interessen selv etter noen omganger. Temaet har nok ikke like bred appell i Norge som det kanskje hadde i USA i sin tid, og det må kanskje innrømmes at det kan være en anelse pinlig å bruke for mye tid på en flipper som har David Hasselhoff på backglasset.


Det er ikke til å komme utenom... David Hasselhoff på backglasset er ikke pent... (FOTO: IPDB.org)

Flipperen ble produsert i februar 1995 og er produsert i 3000 eksemplarer. Hvor mange av disse som ble tatt inn til Norge har vi dessverre ikke konkrete tall på, men vi vet det fortsatt finnes minst 3-4 eksemplarer her til lands.

”Baywatch” kan være komplisert og ha en tilstrekkelig dybde til å tilfredstille entusiasten, samtidig som det er enkelt nok til å holde på interessen hos nybegynneren og amatøren. Det er mye ”dippedutter” på spillebrettet, men ikke så mye at det virker rotete. Det store displayet er utnyttet veldig bra med gode animasjoner og en morsom videomode. Men om alt dette veier opp for at det er bilde av David Hasselhoff på backglasset får du nesten vurdere selv...

Klikk her for å høre et 34 sekunders lydklipp fra Baywatch-flipperen


PS! Dersom du har lyst til å prøve ”Baywatch” så finner du en utplassert hos Spiderman i Oslo.

Christian Grande - 4/16/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!