...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com





 NYHETER
BALLY - FUN CRUISE (1965)
"Fun Cruise" er et spill som ble produsert i slutten av 1965. Maskinen har ingen flippere, men har alt annet som gjør at det likevel kan klassifiseres som et flipperspill. Målet med spillet er å få ballen til å trille innom så mange bumpere som mulig, før ballen i bunnen av spillet treffer slingshotene og kastes opp på spilleplanet igjen.

Maskinen fungerer som en utbetalingsautomat og kunne justeres med tanke på hvor store utbetalinger den skulle gi ut. Da denne automaten var i drift var det mest vanlig at den betalte ut tokens som kunne brukes på andre automater i spillehallen eller til nye spill på "Fun Cruise".


Bakglassene var dekorative på denne tiden, og Gay Cruise er intet unntak. (FOTO: ipdb.com)

Selve spillebrettet er veldig enkelt, men samtidig helt i tråd med det som var typisk for flippere fra denne tidsperioden. På spillebrettet finner du 6 bumpere, hvorav kun en av disse har elektronikk som gjør at kulen blir skutt videre. De øvrige 5 bumperne er statiske, men registrerer poeng ved treff.


Et svært enkelt spillebrett. Legg merke til at det ikke er noen flippere nederst på brettet. (FOTO: ipdb.com)

Kabinettet og bakboksen er i likhet med de fleste andre maskiner fra denne tiden helt standard uten særlige utsmykninger eller dekor. Det som skiller kabinettet fra tradisjonelle kabinetter er at det ikke er flipperknapper på sidene.

Maskinen er designet av Ted Zale, en designer som jobbet for Bally fra 1963 til 1973 og som har deltatt i utviklingen av hele 70 ulike titler. Ted Zale har blant annet jobbet med velkjente klassikere som "Nip-It", "Joust" og "Dixieland".


Fun Cruise kan spilles av en spiller og er ifølge Mr. Pinball produsert i 675 eksemplarer. En Italiensk utgave av maskinen ble produsert i 60 eksemplarer ett år senere (1966) og da under navnet "Gay Cruise".

Christian Grande - 4/23/2003

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no




 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)














Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!