...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
STERN - ORBITOR 1
Sterns Orbitor 1 er et spill som er helt ulikt alle andre flipperspill du noengang har sett. Spillet fra 1982 er med stor sansynlighet det eneste flipperspillet som noengang er laget uten et eneste flatt område på spillebrettet.

På avstand ser spillet ut til å ha et enkelt spillebrett med store åpne flater. Det er bare noen få targets å skyte på, en spinner og et par bumpere på midten. Fargene går i rød-, sort- og bruntoner. All plastikken på hele spillet samt kabinettet har sort bakgrunn. Ved nærmere øyesyn vil man se at spillebrettet ikke er laget av tre, men av plexiglass formet som et ”badekar”. Under plexiglasset er det en månelignende overflate.


Spillets bakglass har et typisk space-design som man kjenner igjen fra sent 70-tall og tidlig 80-tall. To planeter stikker ut fra bakglasset og danner to halvsirkler for å gi en tredimensjonal effekt.

På toppen av spillebrettet er det 7 dropdown-targets, som danner bokstavene O-R-B-I-T-O-R. Det er to øvrige seksjoner med 3 dropdown-targets i hver seksjon. De to bumperne på midten av spillebrettet er noe så spesielt som to kraftige gummiknotter som roterer i høy hastighet for å ”kaste” kulen rundt i spinn. Spillet gir 1000 poeng ved treff på bumperne, noe som detekteres av spillet ved at spinnhastigheten reduseres ved kontakt med den kraftige stålkulen.

Orbitor 1 viser hvor lenge hver ball har vært i spill. Spillet gir en gratis runde for hvert 100 spill. Dette er utvilsomt flipperen som gir mening til utrykket ”the ball is wild”. Allerede fra den første kulen er skutt ut, innser man at man er tilnærmet sjanseløs – ballen er svært vanskelig å kontrollere på det badekarformede spillebrettet.

Flipperfantaster er ofte frustrert over mangelen på forutsigbarhet og evne til å styre flipperkulen. Det er så godt som umulig å forutse hvor ballen skytes, og spillet er vanskelig å kontrollere.


Det spekuleres i at Stern hadde store problemer i perioden før spillet ble produsert, og de var i et skrikende behov for å lansere noe nytt og revulosjonerende (ikke ulikt Williams i 1999?). En stor salgssuksess var helt essensielt for å kunne fortsette driften av Stern-fabrikken den gangen.

Orbitor 1 ble det siste spillet som ble satt i produksjon hos Stern Electronics i 1982. Bare 889 spill ble produsert før fabrikken stengte dørene.

LINKER:
Diskuter spillet på vårt forum!
Les om Orbitor 1 på IPDB

Bildene i artikkelen er hentet fra IPDB


Christian Grande - 15.05.2007

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!