...for flipperfrelste nordmenn

5/5/2014 


 MENY
 Hovedsiden
 Artikkelarkiv
 Forum
 Betroelser
 Chat
 Downloads
 Kjøp og Salg
 Entusiaster
 Flipperordboken
 Manualer
 Linker
 Søk
 Om SpilleDilla.com

 NYHETER
CFTBL - TOTAL MAKEOVER
madman på forumet er kjent for ekstrem grundighet, stor pefeksjonisme og imponerende resultater når han restaurerer flipperspill. Her kommer hans historie om restaureringen av Creature from the Black Lagoon

Litt lite nytt på forumfronten syns jeg, så her er et lite bidrag fra meg . Dette er et prosjekt som jeg var ferdig med for lenge siden. Så det er litt varierende bilder da jeg ikke har fått tid til å katologisere bildene fra prosjektene mine.

CFTBL fant jeg tidlig ut at jeg ville ha etter å sett bilder av denne og kikket på videoer på youtube. Denne har som sagt et hologram som blir vist via et vindu i playfielden , virkelig spesiell effekt dette også

Så jeg fant en i Sverige for noen år siden som ikke var solbleket og bortimot perfekt i kabinettet, og hadde et hologramm som var grønt .

Hvis du skal kjøpe en CFTBL så sørg for at hologrammet er grønt eller bortimot ellers kan det bli veldig dyrt hvis du må skaffe et nytt hvis du får tak i et.Her er noen bilder av kabinettet:

Virkelig flott kabinett synes jeg.

Godiebagen som kom med maskinen er fortsatt tilstedet.Prøver bestandig å finne kabinetter som er bortimot perfekt hvis mulig, slik er mye arbeid spart ved en full restaurering. Ingen ting er som et flipperspill som blir som nytt etter shoppingen/restaureringen

Playfielden på denne maskinen , var faktisk fin, men ikke " flott" så når Ole/Elisabeth fikk inn denne måtte den selvfølgelig handles inn fra http://www.parts4pinballs.com/

Har du en CFTBL og vil gjøre den virkelig flott , "løp og kjøp" en ny repro playfield. Løfter virkelig helhetsinntrykket veldig synes nå jeg.

Denne ble utgitt med 2 playfielder, når denne ble produsert, som er litt forskjell i fargene.

Den som jeg kjøpte hos Ole/Elisabeth er Hot Pink version. Som er den peneste av de 2 playfield versjonene, synes jeg.

Her er bilde av den gamle og nye playfielden:Nytt plastikksett og et plastikk protector sett ble handlet inn også.

Alle coiltuber, switcher , nytt strikksett. ++ ble gått over byttet som i en shopping, alle metall deler over playfielden ble tromlet , eller slipt ned og polert.

Plastrampene ble flammepolert lett, og ny decal på vinduet i playfielden.

Det er noen modder til denne maskinen som jeg vurderte , lys i bilene, flashere i bumperene, men frister ikke å demontere ramper for å bytte pærer, men ingen som fristet så jeg valgte å ha denne relativt umoddet, utenom :

Tredde noen gummidonger over de små lampene i whirlpoolen. Disse er grønne slik at de blir litt mer som temaet i spilletOg jeg brukte noen røde hetter over lampene til insertene til " KISS" da de i protoen var røde , finere sånn synes jeg.Laget også noen dioder som var orange superbright til insertene ved bumperene:Legger ikke med noen bilder av nedrivningen, men kun noe montering og resultatet.

Så resultatet ble slik :


Å skulle ha spillene mine bortimot perfekt , blir nesten en besettelse/galskap, flipperspillene er jo tross alt en bruksgjenstand, ikke et smykke ,
må jeg minne meg selv på noen ganger. Andre som kjenner seg igjen ?

Litt om spillet :

Denne maskinen er fra 1992, og er produsert i 7841 enheter. Designet av John Trudeau som også har blant annet JD, The flintstones, Congo under beltet.

http://www.ipdb.org/search.pl?searchtype=advanced&ppl=John%20Trudeau

Promovideoen fra Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=bneyh_DVISM

Spillereglene i enkelthet:

Målet med spillet er å skulle starte FILM.Dette gjøres ved å fullføre
KISS, Som er FSnackbar, Som er IPAID, Som er LSLIDE på høyre siden. Som er MFor å starte Multiball , må du fullføre filmen, og deretter låse ballen i til Venstre eller Høyre der det lyser i start movie. Eneste negative som jeg har opplevd med denne maskinen er at jeg synes flasherene føles ganske intense i start movie.
For deretter å starte en 2 ball multiball.
Jævla frustrerende med kun 2 baller i multiballen. Redde jenta ved å skyte ned hvor search inserten er lyst opp , etter du har funnet hun og reddet henne ved å skyte inn i snackbaren , er det klart for å starte super jackpoten. Da går pulsen litt høyere.
Denne maskinen har også en superkul videomode. I begynnelsen av Video Mode , oppdager du en Peeping Tom ser på deg og din kjæreste. Du må banke ham opp for å fullføre Video Mode . Bruk Flipper knappene for å slå venstre og høyre , mens Peeping Tom prøver å dukke dine slag . Du trenger 17 treff på 15 sekunder. Adult mode her bare. Hehe.
Move your car er også festlig.

Mye herlig musikk er det på denne også

Denne maskinen har mye å by på , så den som ikke har spilt på denne har mye moro i vente. Kunne sikkert skrivd mer , men spare litt til den som ikke har fått spilt denne ennå.
Denne maskinen har 3 baller i maskinen men benytter seg kun av 2, mener jeg lese et sted at det var flere baller i multiballen tidligere, men at det ble endret til 2. Noen som kjenner historien rundt dette ?Det er vel flere som har erfaringer og synspunkter rundt denne ?

RuneInnsendt artikkel - 03.09.2010

 PARTNERE
 Flipperspill.com
 popbumper.no
 Flipperspel.nu
 BigBoppers.no
 Automater.no
 SPONSORER

 MASKININFO
 Atari (76-83)
 Bally (31-88)
 CapCom (95-96)
 ChicagoCoin (32-77)
 DataEast (87-94)
 Gottlieb (31-83)
 Midway (59-78)
 Sega (1994-1999)
 Stern (77-)
 Williams (44-99)


Ansvarlig Redaktør:
Christian Grande
Copyright 2002-2006 (c) SpilleDilla.com

Om oss
Bli skribent!